HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama
HRVATSKI ŠAH

komplet hrvatski šah


05. svibnja 2022.
OBNOVA BANOVINE NAKON POTRESA
Potpisani ugovori za izgradnju 216 zamjenskih obiteljskih kućaobnova rusevina nakon potresa


Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje ugovorio je na Banovini izgradnju 216 zamjenskih obiteljskih kuća s 11 izvođača radova u iznosu od 180 milijuna kuna te je potpisano 59 ugovora o izgradnji zamjenskih obiteljskih kuća na 43 lokacije, priopćeno je u četvrtak.

Također, ugovoreno je uklanjanje 150 oštećenih obiteljskih kuća sa 12 tvrtki u vrijednosti 14.12 milijuna kuna, priopćeno je nakon sastanka Stožera civilne zaštite za uklanjanje posljedica potresa na čelu sa potpredsjednikom Vlade i ministrom branitelja Tomom Medvedom.

Središnji državni ured do sada je obnovio 2.354 obiteljskih kuća nekonstrukcijskom obnovom, dok se na 910 kuća izvode radovi. Angažirana su 44 gospodarska subjekta te je za nekonstrukcijsku obnovu utrošeno 92.89 milijuna kuna. Od Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine zaprimljeno je 606 odluka o konstrukcijskoj obnovi. Izrađena su tri nalaza za višestambene zgrade i 232 nalaza za obiteljske kuće.

Potpisani su ugovori s tri tvrtke za izvođenje radova izgradnje prvih 10 višestambenih zgrada i to četiri u Petrinji, četiri u Glini i dvije u Topuskom ukupne vrijednosti 143 milijuna kuna. U postupku je ocjena ponuda za izgradnju dodatnih šest višestambenih zgrada.

Izdano je 186 rješenja za povrat sredstava za provedenu samoobnovu, za što je odobreno 4.58 milijuna kuna. Isplaćena su sredstva za 11 višestambenih zgrada kojima su kroz program samoobnove sanirana oštećenja u ukupnoj vrijednosti 605 tisuća kuna.

U nadležnosti Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje odvijaju se i redovni programi obnove i stambenog zbrinjavanja te se izvode radovi izgradnje višestambene zgrade u Jasenovcu sa šest stanova ukupne vrijednosti 4 milijuna kuna i Belom Manastiru sa 33 stana, a vrijednost investicije je iznosi 22 milijuna kuna. (HRT.hr)
Potpisani ugovori za izgradnju 10 stambenih zgrada


29. travnja 2022: Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek potpisao je ugovore za izgradnju 10 višestambenih zgrada. Ukupna vrijednost tih ugovora je veća od 143 milijuna kuna, izvijestili su iz tog Ureda.

U Petrinji 4 višestambene zgrade sa 64 stana, 4 su u Glini s 52 stana i 2 višestambene zgrade u Topuskom s 26 stanova.

Rok izgradnje je 12 mjeseci, a u tijeku su postupci javne nabave za izgradnju još 10 zgrada u Petrinji, Glini, Gvozdu i Dvoru, ističe se u priopćenju.

Ured je do sada obnovio 2.287 kuća u nekonstrukcijskoj obnovi, a 837 kuća obnovljeno je postupkom samoobnove koju Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje prati kako bi vlasnicima omogućio isplatu Zakonom o obnovi predviđenih sredstava, navodi se.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Središnjem državnom uredu dostavilo je 653 odluke za konstrukcijsku obnovu, a do danas su potpisani ugovori s vlasnicima za izgradnju 56 zamjenskih obiteljskih kuća.

Trenutno su u tijeku građevinski radovi na izgradnji i pripremi izgradnje na 30 lokacija na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije. 

 

HRT.hr/HIC.hr
foto:Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre