HIC
Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri23.svibnja 2019.
VIJEČE EUROPSKE UNIJE
Ivana Maletić novi je član Europskog revizorskog suda

Ivana Maletić

Vijeće Europske unije u utorak 21.svibnja imenovalo je dva nova člana Europskog revizorskog suda (Sud):

  • Ivana Maletić iz Hrvatske imenovana je na razdoblje od 15. srpnja 2019. do 14. srpnja 2025. Zamijenit će Nevena Matesa, hrvatskog člana u odlasku.
  • Viorel Ştefan iz Rumunjske imenovan je na razdoblje od 1. srpnja 2019. do 30. lipnja 2025. Zamijenit će Georgea Pufana, rumunjskog člana u odlasku.

Ugovorom je propisano da članovi svoje dužnosti moraju obavljati potpuno neovisno i u općem interesu Europske unije.

Vijeće je odluke o imenovanju donijelo na temelju prijedloga predmetnih država članica te nakon savjetovanja s Europskim parlamentom.

Kolegij članova, kojem je na čelu predsjednik Suda Klaus Heiner Lehne, sastat će se u novom sastavu kako bi odredio posebne dužnosti dvaju novih članova. Ivana Maletić i Viorel Ştefan kasnije će dati prisegu pred Sudom Europske unije.

Organizacijska i upravljačka struktura Europskog revizorskog suda dostupne su na stranicama Suda eca.europa.eu i uskoro će se ažurirati.

Ivana Maletić hrvatska je političarka, magistrica ekonomije i članica HDZ-a. Na izborima za Europski parlament 2013., izabrana je kao jedna od hrvatskih zastupnika (iz reda je HDZ-a) u Europskom parlamentu (više informacija je na wikipediji).ECA Press /HIC.hr
foto: arhiv