HIC samo najbolje iz Hrvatske
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama
turizam-vijesti

hrvatski šah

Hrvatski šah, set

07. travnja 2022.
TURIZAM
Hrvatska u Austriji najtraženija inozemna destinacija za odmore


Zlatni rat, Bol

Bol, plaža Zlatni rat


Hrvatska je prema tržišnim analizama austrijskih organizatora putovanja najtraženija inozemna destinacija za odmore Austrijanaca, izvijestili su u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na temelju istraživanja organizatora putovanja Gruber Reisen među 1200 klijenata i kupaca.

Austrija je jedno od najvažnijih emitivnih tržišta za hrvatski turizam, čemu u prilog ide i podatak iz istraživanja da čak 95 posto Austrijanaca želi odmor provesti unutar Europe. Optimizam nude i drugi pokazatelji poput onih da svaka druga osoba u Austriji želi putovati više nego prošle godine, otkrivati nove destinacije, kulturnu i eno-gastronomsku i ponudu aktivnog turizma, poručio je direktor HTZ -ova predstavništva u Austriji Branimir Tončinić.

Važan aspekt za Austrijance prilikom rezervacija putovanja je sigurnost odredišta, a istraživanje je pokazalo i da je 53 posto ispitanih već bukiralo putovanje u ovoj godini, njih oko 65 posto želi kupališni odmor, sunce i more, a sve ih više zanimaju i posjeti gradovima.

I organizator putovanja Ruefa Reisen GmbH proveo je istraživanje sa 1500 ispitanika, po kojima je Hrvatska također vrlo visoko, na drugom mjestu najtraženijih destinacija u Austriji, iza Italije, a ispred Njemačke, Grčke i Španjolske.

- Rezultati ovih istraživanja i informacije partnera s ostalih važnih tržišta kao što su Njemačka, Slovenija, Poljska ili Češka, potvrđuju da je interes za putovanjima u Hrvatsku vrlo izražen. Prvi veći priljev
inozemnih gostiju očekujemo za Uskrs, posebice s teritorijalno bližih tržišta kojima su hrvatske destinacije
lako dostupne i cestovnim pravcima", komentirao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

 Hrvatska je Austrijancima druga najtraženija destinacija za putovanja u 2022.


31.siječnja 2022: Hrvatska je u Austriji druga najtraženija strana destinacija za putovanja u 2022., iza prve Italije, a među prvih pet destinacija su i Njemačka, Grčka i Španjolska, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednica (HTZ) na temelju novog istraživanje o planovima putovanja Austrijanaca.

Istraživanje je provela udruga nacionalnih turističkih organizacija Corps Touristique Austria, a direktor predstavništva HTZ-a u Austriji Branimir Tončinić ističe da rezultati potvrđuju da je Hrvatska, unatoč svim izazovima i okolnostima, među Austrijancima uspješno zadržala poziciju jedne od vodećih i najomiljenijih inozemnih destinacija.

- Dodatno veseli i podatak da 83 posto Austrijanaca ove godine planira putovati, od kojih u inozemstvo planira putovati njih oko 66%. To u odnosu na prošlu godinu pokazuje i rast zanimanja i potražnje za putovanjima od oko 20 posto, što je i nastavak pozitivnih trendova s tog tržišta, komentira Tončinić.

Rezultati istraživanja pokazali su i da će Austrijanci najviše putovati tijekom glavne ljetne sezone, s time da postoji i trend povećanog interesa za odmorom u rujnu, a većina austrijskih turista ili oko 77 posto kazalo je da će putovati najčešće vlastitim automobilom (oko 77 posto) te zatim zrakoplovom i vlakom.

- Austrija je za hrvatski turizam jedno od tradicionalno najvažnijih emitivnih tržišta. Prošle godine njihovi turisti su ostvarili oko 6,4 milijuna noćenja, čime su na visokom četvrtom mjestu, a najviše su noćili u Istri, na Kvarneru i u Zadarskoj županiji. Ove godine očekujemo još bolje rezultate i značajno približavanje trendovima iz predpandemijske 2019. godine, poručio je direktor HTZ-a Kristijan Staničić. 

Od rezultata istraživanja iz HTZ-a izdvajaju još to da su Austrijanci ove godine najzainteresiraniji za kupališnim odmorom, city break turizmom, wellnessom i kulturnim turizmom, dok će od smještaja najradije birati hotele, kuće za odmor te apartmane.

Ipak, najvažniji kriteriji po kojima će birati destinacije za odmore uključuju čistoću i higijenu, sigurnost te vremenske uvjete i klimu.HRT.hr/ HIC.hr
foto:

 
 
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre