HIC
Vijesti |Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

HRVATSKI ŠAH

komplet hrvatski šah
 

25.ožujka 2022.
GLAZBA
Održana dodjela glazbene nagrade Porin

Matija Cvek 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matija Cvek, porin za pjesnu Ptice

U osječkoj dvorani Gradski vrt - večeras su dodijeljene glazbene nagrade Porin. Najpoznatiju domaću glazbenu nagradu za životno djelo dobili su Jura Stublić, Vera Svoboda i posmrtno - prerano preminuli Aki Rahimovski. Po dva kipića osvojili su Matija Cvek - za najbolju mušku vokalnu izvedbu
(za pjesmu "Ptice") i najbolji album pop glazbe ("Izbirljivo i slučajno") te Damir Urban. Njegov "Lipanj,
srpanj, kolovoz" najbolji je album, a "Sama" pjesma godine.

Kao najbolji novi izvođač nagradu je osvojio  Filip Rudan. Za najbolju žensku vokalnu izvedbu nagrađena je Bad Daughter za skladbu "Favourite Game".

Za najbolji album klasične glazbe "Porina" je osvojio album "Koncerti za saksofon i gudače" Nikole
Fabijanića
 i "Acoustic Projects Strings".

Najboljim albumom alternativne glazbe proglašen je album "Portopop" izvođača "Porto Morto", a za najbolji album jazz glazbe "Porina" su dobili Zvonimir Šestak Groove Asembly za album "In the
Pocket" i Šimun Matišić Quintet za album "Tribute to B.P."

Izvršni direktor "Porina" Davor Drezga zahvalio je gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji na domaćinstvu i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovogodišnje dodjele "Porina" koja se, istaknuto je, održala na velikoj sceni, s produkcijom na zavidnoj razini.

Glavna tajnica "Porina" Ivana Martinac izjavila je novinarima kako je od posljednje dodjele "Porina" u Osijeku prošlo 16. godina te kako organizatori smatraju da se priredba ne treba centralizirati u Zagrebu, nego održavati u raznim hrvatskim gradovima. Dodala je kako je ove godine za 37. kategorija pristiglo ukupno 2.116 prijava, samo za pjesmu godine bila je prijavljena 381 skladba te istaknula kako se iduće godine održava jubilarna 30. dodjela "Porina".

Osječki gradonačelnik Ivan Radić rekao je kako je grad Osijek ponosni domaćin glazbeno scenskog spektakla, koji je okupio najbolje glazbenike i najbolje publiku.

- Grad organizira mnogobrojne glazbene, kulturne i sportske priredbe te tako pokazujemo da je Osijek vrlo živ grad, s puno događaja - dodao je Radić.

Publika, gledatelji i slušatelji uživali su u izvedbama sjajnih glazbenika i zvijezda naše glazbene scene -  Darije Hodnik, Erica, Filipa Rudana, Gibonnija, Ivanke Mazurkijević, Katarine Krpan, Katarine Kutnar, Matije Cveka, Mayalesa, Nele, Saše Lozara, grupe Silente, Šimuna Matišića, Tine Vukov, TS Berde Banda, Urbana, Vanne, Vokalnog ansambla Brevis i Zvonimira Šestaka.

U ulozi prezentera vidjeli smo poznata lica hrvatskog javnog života koji su na pozornici statue dodijelili dobitnicima u deset od ukupno 37 kategorija - za album, pjesmu godine, novog izvođača, najbolji album zabavne, pop, jazz, klasične i alternativne glazbe te najbolju žensku i mušku vokalnu izvedbu.

Kroz dodjelu 29. Porina vodio nas je već dobro poznati dvojac - Iva Šulentić i Ivan Vukušić. Scenarist dodjele bio je Mislav Donaj, redatelj Ivan Miladinov, glazbeni producent Ivan Popeskić, a urednica Andrijana Škorput. Scenografiju je potpisao Miroslav Hrg, glavna tajnica Porina je Ivana Martinac, izvršna producentica Nina Bočvarov, predsjednik UO Porina je Frano Đurović, a izvršni direktor Davor Drezga

hrt.hr/ HIC.hr
foto:
 

Vijesti |Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre