Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

ADRESAR HRVATA IZVAN RH (27000adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr


19.veljače 2015.
IVO JOSIPOVIĆ SE NE VRAĆA U SDP
SDP-ovi ministri razočarani izjavom Josipovića.

ZAGREB : Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović ocijenio je da izjava bivšeg predsjednika Josipovića nije korektna prema stranci koja ga je financirala."To nije korektno prema stranci koja mu je financirala kampanju i ljudima koji su mu dali apsolutnu podršku", izjavio je Zmajlović uoči sjednice Vlade.

Na upit novinara hoće li Josipović imati neke političke ambicije kazao je da to treba pitati njega.

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić također je razočaran Josipovićevim potezom.

"SDP i premijer Zoran Milanović učinili su baš sve za gospodina Josipovića i njegovu kampanju i moram reći da je ovo za nas potpuno razočaravajuće", kazao je Grčić.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kaže kako "svatko bira svoj put"."Mogu samo reći dobro jutro, predsjedniče, bivši", rekao je.

Predrag Matić, ministar branitelja, smatra da se Josipovićeva kritika rada vlade nije odnosila na njega, a ministar financija Lalovac nije imao komentara. "Bavim se dnevnim poslovima", dodao je.


Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić (HNS) smatra, pak, da svi trebaju spustiti loptu. "Polako. Mislim da oko toga svi trebaju spustiti lopte i smiriti što se tiče dobre i loše politike, ali pripremati se treba ozbiljno, a strasti treba smiriti", izjavila je Pusić novinarima uoči sjednice Vlade.


Podsjetimo

Podsjetimo SDP je pozvao Ivu Josipovića da im se pridruži nakon završenog predsjedničkog mandata. No u razgovoru s novinarima u utorak očito je to se neće dogoditi. Josipović je rekao " Predlagao sam veliki reformski paket tijekom kampanje, no kako smo mogli čuti, vodstvo SDP-a nije sklono tim reformama. Prema tome, nema smisla da statiram u jednoj politici koja nije dobra", poručio je predsjednik na odlasku najavljujući tako da će biti novosti u njegovoj političkoj budućnosti.

Na pitanje što bi možda mijenjao iz svog predsjedničkog mandata, odgovorio je da je uglavnom riječ o onome što nije mogao mijenjati zbog svoje ustavne pozicije.

"Da sam mogao, promijenio bih gospodarsko stanje. Nastojao sam pomoći s dvadeset mjera onima kojima je najteže. No, Vlada je vrlo malo sluha imala', kazao je Josipović.
Do kraja jučeršnjeg dana Josipović je planirao obaviti nekoliko" zanimljivih susreta"
i vidjeti prostorije iz kojih će djelovati ubuduće, traži prostor. Najavio je i sastanak s dekanom Mizičke akademije kojem će pokloniti zbirku crkvenih pjesama koju je dobio od pape Benedikta XVI. Želi da bude izložena na Akademiji.  A što dalje to ćemo vidjeti u narednom periodu.izbor:rtl/hic

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre