Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

 

 

 


11.lipnja 2015.
AGONIJA DJELATNIKA SE NASTAVLJA
Vlada odgodila rješavanje pitanja Imunološkog zavoda do 1.rujna

ZAGREB: Vlada je donijela odluku da se primjena Zakona o stečaju prolongira s 1.srpnja na 1. rujna. Takva odluka dolazi neposredno nakon što je Imunološki zavod jutros poslao otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću. Od Vlade su zatražili da žurno riješi njihov problem. No čini se da je taj problem sada samo prologiran. Upozorili su da odlaze u stečaj ako im se do 1. srpnja ne isplate plaće. 

Otvoreno pismo zaposlenika Imunološkog zavoda donosimo u cijelosti: 

'Nažalost, prošao je još jedan tjedan i opet molimo da se ŽURNO riješi gorući problem Imunološkog zavoda koji je još uvijek u većinskom vlasništvu države, a radnici su na rubu egzistencije. Zbog vaše inercije Imunološki zavod odlazi 1. srpnja u stečaj radi neisplate tri (3) plaće. Ako je to od prvog dana bio vaš plan, sada je napokon uspio.

Tražimo da se kao odgovorni ljudi očitujete zašto je do toga došlo. Ako ste već samovoljno odlučili prodati tvrtku, zašto tu odluku sada sami blokirate? Vi imate vremena (do izbora), ali radnici nemaju više ni minutu vremena, sve ste nam potratili. Poigravate se sa sudbinama radnika, ali što je još opasnije i sa zdravljem nacije. Riješite problem sami ili prepustite partneru taj „vrući krumpir“, vašu odluku mi ćemo poštovati. Radnike ste doveli na prosjački štap, a hrvatski narod opet je prevaren od Vlade koju je sam odabrao.

Zahtijevamo i očekujemo od vas da izdate nalog DUUDI-u da se do kraja mjeseca lipnja radnicima isplate zaostale plaće kako bismo na taj način izbjegli prijeteći stečaj. Podsjećamo još jedanput da su vam građani ove zemlje dali povjerenje, na vama je da ga opravdate donošenjem ispravnih odluka.
', stoji u pismu radnika Imunološkog zavoda. 

Ispred Banskih dvora novinari su pitali potpredsjednika Vlade i ministra regionalnoga razvoja Branka Grčića zašto na dnevnome redu nije i odluka o Imunološkome zavodu. Budite bez brige, sve će biti objavljeno onog trenutka kada bude spremno, rekao je. 

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je da Imunološki zavod neće ići u stečaj. Imunološki sigurno neće ići u stečaj. Imunološki ćemo mi spasiti, kao i gospodarstvo Hrvatske koje su drugi uništili, rekao je Vrdoljak novinarima nakon sjednice Vlade.hrt/hic
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre