Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

ADRESAR HRVATA
IZVAN RH
(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr15.srpnja 2015.
FESTIVAL KULTURNE BAŠTINE I TRADICIJE 
Počela 49.Međunarodna smotra folklora u Zagrebu

Međunarodna smotra folklora u Zagrebu 

ZAGREB:Danas je u Zagrebu počela 49. Međunarodna smotra folklora posvećena Dubrovačko-neretvanskoj županiji čija je kulturna baština obilježena stoljetnim utjecajima s mediteranskih i europskih prostora te povijesnim okolnostima nekadašnje Dubrovačke Republike. 

Uz dubrovačke, na Smotri sudjeluje i šest društava iz drugih krajeva Hrvatske (iz Buševca, Glogovca, Nove Rače, Starih Mikanovaca, Strmca i Šestina)Pridružit će im se sudionici iz Francuske (Baskije),Makedonije, Njemačke, Portugala i Španjolske, a nastupaju i hrvatski iseljenici iz Kanade te ansambli iz Iraka (Kurdistana), Kosova i Perua.

Program Smotre traje pet dana, od 15. do 19. srpnja, a uključuje scenske priredbe, radionice, koncerte i izložbu. Scenske priredbe održavat će se na dvije pozornice: na Trgu bana Jelačića i u Gornjem gradu na pozornici Gradec, gdje nakon večernjih nastupa slijede plesne radionice u kojima sudjeluju izvođači i publika. 

Prvog dana Smotre na Trgu bana Jelačića nastupaju sudionici manifestacije iz Hrvatske (Glogovac), Španjolske (Zaragoza), Francuske i Iraka. U Etnografskom muzeju Zagreb održava se izložba "Baština Dubrovačko-neretvanske županije" i radionice o glazbalimanakitu, proizvodnji svile i
 odijevanju u dubrovačkom području. Za zainteresirane polaznike organizirane su plesne i glazbene radionice u gornjogradskoj gimnaziji, a mogu poslušati i koncert pučke crkvene glazbe u crkvi sv. Katarine.  


Program prvog dana zaokružit će koncert etnoglazbe: „Ethno na putu u Hrvatskoj” u kojem će posjetitelji moći uživati večeras od 20 sati na Trgu bana Jelačića. Koncert Međunarodna smotra folklora već niz godina priprema zajedno s ljetnim etnoglazbenim kampom Ethno Croatia Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu, a koji je dio mreže istovrsnih kampova u Africi, Australiji i Europi. U Ethno Croatia 2015. sudjeluju glazbenici iz Belgije, Danske, Engleske, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Škotske, Švedske i Tunisa.

Tradicijski plesovi u Hrvatskoj

LINĐO (dubrovačko područje)

 

SPLET HRVATSKIH PLESOVA

 


(hrt/hic ) 


hotel ARISTOS 4*, Zagreb
www.hotel-aristos.hr 

hotel Laguna 3*, Zagreb
www.hotel-laguna.hr 
 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre