Aktualne teme

Obavijest

Poštovane čitatelje molimo da nam se pridruže na Portalu www.hia.com.hr s obzirom da na ovom Portalu trenutačno ne objavljujemo nove vijesti.

Opširnije: Obavijest

Kovač: Žao mi je što se Milanović tako ponaša kao predsjednik SDP-a

Miro Kovač
Ministar vanjskih i europskih poslova i međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač izjavio je u ponedjeljak popodne kako mu je žao što se predsjednik SDP-a Zoran Milanović tako ponaša kao predsjednik stranke i što nije čestitao izbornu pobjedu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću.(Hina)

Opširnije: Kovač: Žao mi je što se Milanović tako ponaša kao predsjednik SDP-a

Papa Franjo proglasio svetom Majku Tereziju

Majka Tereza
Majku Tereziju, koja je život posvetila najsiromašnijima i odbačenima, papa Franjo proglasio je u nedjelju sveticom na misi koju je na Trgu svetog Petra u Rimu pratilo oko 100.000 vjernika. Proglašavamo blagoslovljenu Terezu od Kalkute sveticom i stavljamo je na popis svetaca, nalažući da bude štovana od cijele Crkve, kazao je papa Franjo.(Hrt.hr)

Opširnije: Papa Franjo proglasio svetom Majku Tereziju

Predsjednica traži izvanrednu sjednicu Vlade zbog huligana koji su izazvali nerede na stadionu

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović predložila je da se održi sjednica Vlade Republike Hrvatske zbog nereda koji su se dogodili na nogometnoj utakmici Europskoga nogometnog prvenstva u Francuskoj, održanoj u St. Etienneu između reprezentacija Hrvatske i Češke, priopćio je u subotu Ured Predsjedince Republike.(Hina)

Opširnije: Predsjednica traži izvanrednu sjednicu Vlade zbog huligana koji su izazvali nerede na stadionu

Marković: Imali smo dojavu da će doći do prekida. Šuker: Nemoćni smo, boli me srce. Ne treba nas valjda izbaciti na 4 godine da konačno naučimo

Hrvatska reprezentacija
Tražit ćemo od francuske policije pomoć našem sudstvu, da se vidi tko baca baklje, a neće ih valjda netko pokušati opravdati.Nemoćni smo, srce me boli. Nešto je trulo kod nas, a ovo ostalo zaslužuje nultu toleranciju.(Vecernji.hr/Hina)

Opširnije: Marković: Imali smo dojavu da će doći do prekida. Šuker: Nemoćni smo, boli me srce. Ne treba nas...

Petrov: Vidimo se na izborima

Nakon što je Sabor izglasovao nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću, čime je pala Vlada - novinarima se obratio Božo Petrov. Kazao je kako da za Most ne postoji mogućnost preslagivanja Vlade. "Nema bilo kakvog dogovora o bilo kakvom preslagivanju. Oni samo mogu sanjati da će doći do 76 ruku", izjavio je Petrov. Dodao je kako Most neće dati šansu niti jednima niti drugima - jer su ih i jedni i drugi prevarili.(Hrt.hr)

Opširnije: Petrov: Vidimo se na izborima

Orešković: Malo sam tužan, mislim da smo mogli napraviti više

Orešković
Žao mi je, došao sam s najboljim namjerama da pomognem našoj domovini. Svi smo u početku došli sa zajedničkim ciljevima i nadom da ćemo pokrenuti ekonomsku i gospodarsku situaciju i podignuti standard građanima. Nažalost vidimo da je komunikacija s pojedincima, u ovom slučaju s gospodinom Karamarkom nije mogla funkcionirati. Danas smo bili tu i na kraju smo tu gdje jesmo.(Hrt.hr)

Opširnije: Orešković: Malo sam tužan, mislim da smo mogli napraviti više

SDP i zastupnici nacionalnih manjina glasovat će za opoziv Oreškovića

Predsjedništvo SDP-a jednoglasno je donijelo odluku da će u Saboru glasovati za opoziv premijera Tihomira Oreškovića, izjavio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Naš cilj su novi izbori. Vjerujemo u odlazak cijele vlade - to je vlada Mosta i HDZ-a i nebitno je tko je vodi.(Hic.hr) 

Opširnije: SDP i zastupnici nacionalnih manjina glasovat će za opoziv Oreškovića

Povjerenstvo: Karamarko je bio u sukobu interesa.

Karamarko
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici utvrdilo da je Tomislav Karamarko iznošenjem osobnih stavova i prijedloga za povlačenje iz arbitraže bio u sukobu interesa. Zbog osobnih i poslovnih odnosa s Petrovićem Karamarko se nalazi u situaciji u kojoj privatni interesi mogu utjecati na njegovu nepristranost i situaciji mogućeg sukoba interesa zbog kojeg ne može sudjelovati u donošenju odluka o arbitraži i Ini(Hic.hr)

Opširnije: Povjerenstvo: Karamarko je bio u sukobu interesa.

Pretraživanje HIC-a

Made in Croatia

HIC na Facebooku

Adresar Hrvata izvan RH

Nekretnine - prodaja

Gornji Vakuf Vikendica na Kupresu Apartmani na Viru Stan u Zagrebu

Administriranje