Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniriADRESAR HRVATA
IZVAN RH (2700 adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

Hrvatski iseljenički adresar

 

Milan Bandić13.travnja 2015.
OČEKUJU GA U POGLAVARSTVU
Milan Bandić može obnašati dužnost gradonačelnika

ZAGREB: Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je da se gradonačelnik Milan Bandićmože vratiti na svoju dužnost.

Bandiću je danas uručeno rješenje.
U Poglavarstvu garada Zagreba ga već očekuju.

"Izvanraspravno vijeće djelomično je prihvatilo žalbu Milana Bandića na rješenje suca istrage kojim je odbio prijedlog obrane da mu se ukinu izrečene mjere opreza. Tako i dalje egzistira mjera zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa svjedocima koji još nisu ispitani u istrazi dok je istovremeno ukinuta zabrana obavljanja profesionalne djelatnosti gradonačelnika Grada Zagreba. Pritom ostaje na snazi jamstvo u iznosu od 15.000.000,00 kuna kao garancija da isti neće ometati istragu koja se vodi protiv njega. Ovo rješenje uslijedilo je nakon odluke Ustavnog suda kojom je Bandić pušten na slobodu te je cjelokupni postupak vraćen u stadij u kojem je vijeće moralo ponovo razmatrati izrečene mjere opreza", piše na službenim stranicama Županijskog suda u Zagrebu. 


Odbijen ponovni zahtijev USKOK-a

Sudac istrage Županijskog suda u petak je odbio ponovljeni zahtjev koji je jutros podnijeo USKOK da se Milan Bandić vrati u Remetinac zbog, kako se navodi, sumnje da je pokušao utjecati na svjedokinju Vidu Demarin i da mu se naplati jamčevina od 15 milijuna kuna. Bandić se u pratnji svojih odvjetnika Marijana Hanžekovića i Krešimira Krsnika pojavio na Zagrebački županijski sud u 14.15 gdje su održana dva ročišta, na kojima se odlučivalo o USKOK-ovim zahtjevima za određivanjem istražnog zatvora. Sa suda je izašao oko 15.15 sati i nije želio davati izjave za medije.

Osim toga Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, neslužbeno doznaje HRT, odlučilo je da Milan Bandić smije obavljati dužnost gradonačelnika. Službeni stav suda je da neće javnost obavijestiti o tome do ponedjeljka. 


Bandić na slobodi

Podsjetimo, Bandić je u četvrtak oko 19.05 sati izašao iz istražnog zatvora u Remetincu. To je izravna posljedica odluke Ustavnog suda koji je uvažio  tužbu Bandićevih odvjetnika i odlučio kako zagrebačkog gradonačelnika odmah treba pustiti na slobodu s tim da će se 15 milijuna kuna jamčevine uplaćene u državni proračun vratiti na depozitni račun Županijskog suda u Zagrebu.
Iz Remetinca Bandić je izišao u pratnji prijatelja. Ispred zatvora su bili brojni novinari no zagrebački gradonačelnik nije bio raspoložen za komentare.

Osim što je izašao na slobodu Bandiću se vraća i 15 milijuna kuna jamčevine a koja će biti uplaćena na račun Županijskog suda. No Bandić i dalje ne smije obavljati dužnost gradonačelnika.


"Podnositelj se ima odmah pustiti na slobodu, a jamčevina uplaćena u državni proračun ima se vratiti na depozitni račun Županijskog suda u Zagrebu", priopćio je Ustavni sud.

Ustavni sud ukinuo je tri rješenja: rješenje Županijskog suda u Zagrebu od 18. ožujka, rješenje suca istrage Županijskog suda u Zagrebu od 10. ožujka i rješenje Županijskog suda u Zagrebu od 9. ožujka 2015. godine. Odluka Vrhovnog suda OVDJE

 

Uskoro opširnije...

hic

26.ožujka 2015.
DOKAZNI POSTUPAK POČINJE
Sud odbio Bandićeve žalbe preostaje mu još da uputi tužbu Ustavnom sudu.

ZAGREB: Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odbio je danas žalbe Bandićevih odvjetnika u odnosu na USKOK-ovo rješenje o provođenju istrage, Bandićevog utjecaja na svjedokinju te ometanje istrage.
Rješenje je postalo pravomoćno,
i USKOK može krenuti s dokaznim postupkom u ovom predmetu ,rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu", Krešimir Devčić.

Obrana se žalila na procesne razloge te tvrdila da nema temelja za kazneno djelo, da svjedokonja nije okrivljena za davanje lažnog iskaza pa da nema ni osnova da se počinitelj tereti za poticanje. Žalili su se i kako su mu narušena ustavna i konvencijska prava. Nakon svega Bandiću preostaje još da podnese ustavnu tužbu.

Podsjetimo Izvanraspravno vijeće Županijskog suda 19.ožujka odbilo je žalbe Bandićevih odvjetnika i
Bandića odredilo je Bandiću jednomjesečni zatvor a uz to ostao je i bez 15 milijuna kuna jamčevine.

“Obrana je tvrdila u svojim žalbama da je sudac istrage povrijedio više pravila Zakona o kaznenom postupku te da je u konkretnom slučaju povrijeđeno i pravo na pravično suđenje. Vijeće je odbilo sve te prigovore i smatra da činjenica da svjedokinja Vida Demarin nije ispitana na kontradiktoran način, odnosno da obrana nije imala pravo postavljati pitanja, nije u ovoj fazi postupka odlučno obzirom da se radi o pretkaznenom postupku za koji je dostatno da postoji sumnja za počinjenje određenog kaznenog djela” rekao je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

rtel/ hic
vezane teme


Županijski sud nije potvrdio optužnicu USKOK-a protiv Milana Bandića.

Branko Lustig se ispričao za svoju izjavu

Milan Bandić osniva novu političku stranku

Podignuta optužnica protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Bandiću i ostalima prihvaćena jamčevina: Gradonačelnik Zagreba izlazi na slobodu

.

Zagrebački sudac naslutio mogučnost izlaska i Milana Bandića iz pritvora.

Za Bandića traži ostavku a Marinu Lovrić Merzel štitio mjesecima.

Ukinut pritvor Pripuzu, Laci i Markusu - u ponedjeljak odluka o Bandiću 

20.listopada 2014. Gotovo svi strani mediji izvijestili o uhićenju Milana BandićaCopyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre