Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri


ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (tiskani)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in CroatiaPatria-Promocija, marketing agencija

 

17.srpnja 2015.
BANDIĆ PONOVO NA SUDU
Sud razmatrao osnovanost prve optužnice; Bandić je postupao u okviru svojih ovlasti i postupak se obustvlja.

Bandić ponovo na sudu

ZAGREB: Zagrebački Županijski sud danas je ponovo  razmatrao osnovanost prve, dorađene USKOK-ove optužnice protiv gradonačelnika Milana Bandića kojom ga Uskok zajedno s njegovim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac tereti da su pogodovali udruzi "U ime obitelji" i priskrbili joj nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna.

Bandić je na ročište, zakazano za devet sati, došao u pratnji svojih odvjetnika Jadranke Sloković i Čede Prodanovića i nije davao nikakvu izjavu novinarima koji su ga čekali ispred zgrade suda.

Sud je danas odbacio optužnicu USKOK-a protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i dvoje suokrivljenika u slučaju 'U ime obitelji.' Nakon sjednice vijeća novinarima je priopčila Bandićeva odvjetnica Jadranka Sloković, "Sud je obustavio kazneni postupak, zauzevši stav da je Bandić postupao u okviru svojih ovlasti, i da se u njegovom postupanju ne stječu obilježja bilo kojeg kaznenog djela
USKOK na ovu odluku ima pravo žalbe Vrhovnom sudu.


Podsjetimo ,nakon 'prvog' podizanja optužnice sredinom veljače tužiteljstvo je izvijestilo da je Bandić na zahtjev udruge "U ime obitelji" donio zaključak o pokroviteljstvu Grada Zagreba nad njihovom akcijom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom", a iako pokroviteljstvom nije bila obuhvaćena i financijska potpora, Bandić je od svojih suradnika navodno tražio i dodatnu pomoć za udrugu Željke Markić.

Od Lovrića kao pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i sport zatražio je da za potrebe "U ime obitelji" na račun grada organizira tiskanje letaka i plakata za područje cijele Hrvatske, njihovu isporuku te snimanje i emitiranje radijskih spotova. Kako bi ostvario Bandićeve zahtjeve, Lovrić je s više trgovačkih društava dogovorio pripremu, tiskanje i isporuku 700.000 letaka, 14.500 plakata, 120 jumbo plakata te izradu tekstova i snimanje radijskog spota kao i njegovo emitiranje na više radijskih postaja, tvrdi tužiteljstvo.
Osim toga Bandić je od Zdenke Palac zatražio da za potrebe skupljanja potpisa građanskoj inicijativi "U ime obitelji" besplatno ustupi na korištenje 50 štandova, što je ona i učinila.
Tako su, tvrde u Uskoku, Bandić i Lovrić obvezali Zagreb na plaćanje najmanje 203 tisuće kuna, a Zdenka Palac oštetila Tržnice Zagreb za najmanje 105 tisuća kuna. Građanskoj inicijativi "U ime obitelji" okrivljenici su tako, prema tvrdnjama tužiteljstva, pribavili "nepripadnu imovinsku korist" od najmanje 308 tisuća kuna.
Za zlouporabu položaja i ovlasti, za što Uskok tereti sve troje osumnjičenika, zakon predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina ili jedne do dvanaest godina ako je nedjelom pribavljena "znatna imovinska korist".

Policija pretražila ured stranke Milana Bandića 365

Podsjetimo, policija je, na zahtjev USKOK-a, u četvrtak ušla u urede stranke Bandić Milan 365 i u zagrebačku gradsku upravu.  Iz izvora bliskih istrazi, doznaje se da je policija izuzimala dokumente vezane uz održavanje i reklamiranje konvencije stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, održane početkom srpnja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Tri dana prije te konvencije, Bandić je donio pravilnik koji mu je omogućio da kao gradonačelnik svojoj stranci odobri da bez naknade na 30 mjesta u gradu privremeno postavi jumbo plakate kojima je skup najavljivan.

Neslužbeno se doznaje i kako policija traži i cjelovitu dokumentaciju na temelju koje je Bandić svoj stranci dodijelio poslovni prostor u Praškoj ulici.

Na upit novinara o tome Bandić je kratko odgovorio "Mogu vam reći iz prve ruke - sve je sukladno proceduri i zakonu. Ja imam jedan prostor, SDP ih ima 30, HDZ 25. 
A besplatno plakatiranje - kao i svima drugima - ni manje ni više
, kazao je.

hrt/hic
Sve o ovoj temi
Nakon dužeg izbvanja zagrebački gradonačelnik stigao na posao.

Milan Bandić može obnašati dužnost gradonačelnika

Županijski sud nije potvrdio optužnicu USKOK-a protiv Milana Bandića.

Branko Lustig se ispričao za svoju izjavu

Milan Bandić osniva novu političku stranku

Podignuta optužnica protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Bandiću i ostalima prihvaćena jamčevina: Gradonačelnik Zagreba izlazi na slobodu

.

Zagrebački sudac naslutio mogučnost izlaska i Milana Bandića iz pritvora.

Za Bandića traži ostavku a Marinu Lovrić Merzel štitio mjesecima.

Ukinut pritvor Pripuzu, Laci i Markusu - u ponedjeljak odluka o Bandiću 

20.listopada 2014. Gotovo svi strani mediji izvijestili o uhićenju Milana Bandića

 Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre