HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri

 

31.listopada 2018.
DEMANTI
GI Narod odlučuje: Ministar Kuščević iznio neistine

referendum narod odlučuje, potpisi

Građanska inicijativa " Narod odlučuje" u priopćenju za javnost objavio je demanti na jutrošnju izjavu ministra Kuščevića koju je iznio na Hrvatskom radiju u emisiji “A sada Vlada” . Kušćević je izjavio " da se Građanska inicijativa “Narod odlučuje” nije prijavila za uvid u navodno nevažeće potpise .

GI Narod odlučuje u petak je, sukladno uputama Ministarstva uprave, dostavila u dva mejla svu potrebnu dokumentaciju za prijavu 45 volontera za uvid u navodno nevažeće potpise stoji u priopćenju građanske incijative.

U petak, 26.10.2018. u 16:03 i 16:06 poslao sam dva maila (u privitku) ispred GI Narod odlučuje kojima smo prijavili  45 volontera za uvid u potpise za raspisivanje referendma o promjeni izbornog sustava, koje je Kuščevićevo povjerenstvo proglasilo nevažećima. U skrivenoj kopiji oba mejla bio je, radi provjere slanja, kolega koji je te mejlove uredno zaprimio.


GI Narod odlučuje je prijavu izvršila sukladno uputama Ministarstva uprave, poslala je zahtjeve svih 45 volontera koje su oni vlastoručno ispunili, preslike njihovih osobnih iskaznica i odluku Organizacijkog odbora kojom se upravo ti volonteri imenuju za predstavnike GI Narod odlučuje kod uvida u navodno nevažeće potpise. U oba mejla smo zatražili potvrdu Ministarstva o primitku, koju nismo zaprimili, što je  i inače bila praksa ministarstva prilikom dostavljanja dopisa.


Kao dodatni dokaz da je Ministarstvo zaprimilo mejlove GI Narod odlučuje prilažili su mail koji je Ministarstvo uprave poslalo volonteru koje su prijavili na popisu od 45 volontera u utorak, 30.10. u kojem ga pitaju želi li se za uvid prijaviti kao pojedinac ili ispred GI Narod odlučuje.

Ministarstvo u e-mail upitu navodi volonteru da "iz Vaših prijava nije jasno jeste li se prijavili kao fizička osoba ili kao predstavnik Građanske inicijative „Narod odlučuje". Iz dopisa Ministarstva zaključujemo da je Ministarstvo uprave zaprimilo dvije prijave: prijavu GI Narod odlučuje kojima je GI Narod odlučuje prijavilo navedenog volontera kao jednog od svojih predstavnika, kao i prijavu koju je volonter sam uputio kao pojedinac da dobije uvid u vlastiti potpis za raspisivanje referenduma, neovisno o prijavi GI Narod odlučuje. Volonter je još jednom Ministarstvu dostavio priloženu Odluku OO GI Narod odlučuje s popisom volontera, među kojima je i on stoji na kraju priopćenja GI "Narod odlučuje".

Dokazi kojima GI negira Kušćevićevu izjavu nalaze se u našem uredništvu


HIC.hr
foto:

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre