ADRESAR HRVATA IZVAN RH
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr


16.srpnja 2015.
BRANIT ĆE SE SA SLOBODE
Mamići i Vrbanović uplatili 12 milijuna kuna jamčevine i izašli iz pritvora.

braća Mamić 


Izašli iz pritvora u Remetincu

Braća Zdravko i Zoran Mamić te Damir Vrbanović u srijedu oko 18 sati napustili su zatvor u Remetincu nakon što su zagrebačkom Županijskom sudu uplatili 12 milijuna jamčevine kako bi se branili sa slobode. Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda preinačilo je odluku sutkinje istrage koja je braći Mamić i Vrbanoviću ranije odredilo istražni zatvor bez jamčevine.
Po izlasku iz Remetinca Zdravko Mamić zahvalio se ljudima koji su s njim bili u ćeliji te osoblju zatvora za koje je rekao da su 'posebni ljudi'. Hrana je, dodao je, grozna - i takve se stvari moraju popraviti. Uvjeren je da će on i njegov brat Zoran dokazati nevinost. 'Vrlo je ružno kad se ne da šansa drugoj strani da se brani', poručio je Mamić te najavio borbu u ime svih 'obespravljenih'.

Mamići su nakon izlaska iz Remetinca došli su na stadion Maksimir kako bi uživo pratili prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka između Dinama i luksemburškog Fola Escha.Ispred stadiona dočekao ih je pljesak zaposlenika Dinama, ali i povici negodovanja brojnih BBB-a, koji su ispred zapadne tribine stadiona bučno protestirali zbog puštanja iz zatvora braće Mamić, ali su ipak odlučili da neće nazočiti utakmici. 

 Zdravku Mamiću danas je rođendan, proslavitće ga na slobodi.


Odluka Izvanraspravnog vijeća

Prema stavu izvanraspravnog vijeća, Zdravko Mamić moći će se braniti sa slobode ako uplati jamčevinu od 7 milijuna kuna. Njegov brat Zoran Mamić za obranu sa slobode treba na račun suda položiti 4 milijuna kuna, a Vrbanović 1 milijun kuna. Inače, braća Mamić su prvotno za obranu sa slobode nudili kuću pod hipotekom čija vrijednost je procijenjena na 20 milijuna kuna, no sutkinja istrage taj je prijedlog odbila. Nakon što im je određen istražni zatvor, Mamići su u žalbi naveli da nude jamčevinu od ukupno 7 milijuna kuna, 5 za Zdravka, a 2 za Zorana Mamića.

Što se tiče Damira Vrbanovića, on je prethodno ponudio jamčevinu od pola milijuna kuna.

Izvanraspravno je vijeće iznose jamčevina povećalo, a Mamići i Vrbanović bit će pušteni iz istražnog zatvora kad prikupe novac za jamčevinu, polože ga na račun suda. Osumnjičenici su i formalno na ročištu u 16 sati obećali da neće ometati kazneni postupak, a Zdravko Mamić i da neće ponoviti kazneno djelo, izjavio je zamjenik ravnatelja Uskoka Sven Mišković.
Trojcu je određeno jamstvo u zamjenu za istražni zatvor bez ikakvih mjera opreza. 'Obnašanje funkcija braći Mamić nije zabranjeno, kao ni kontakt sa svjedocima, već samo utjecaj na svjedoke', potvrdio je za HTV odvjetnik Mate Matić. Na pitanje može li Zdravko Mamić i dalje potpisivati transfere Matić je kazao kako sud nije odredio nikakve mjere opreza već da je u pitanju jamstvo samo da neće utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo.vecernji.hr/hicvezano:
Mamić se oglasio u emisiji HRT-a i pozvao ministra policije na detektor laži.

Policija pokucala na vrata braće Mamić 
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre