Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

 
PREDSJEDNIČKI IZBORI U REPUBLICI HRVATSKOJ, prosinac 2014.
predsjednički kandidati, Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović, milan kujunđić, Ivan Vilibor Sinčić
kandidati:Ivo josipović, Kolinda Grabar Kitarović ; Milan Kujunđić, Ivan Vilibor Sinčić

1-3 prosinca 2014.
Barometar popularnosti predsjedničkih kandidata:
Ivo Josipović  42,3 posto glasova, Kolinda Grabar Kitarović 28,3 posto, Milan Kujundžić 11,2 posto
Ivan Vilibor Sinčić (nema podataka)
(istraživanje agencije Promocija Plus za RTL ,1-3 prosinca 2014. )

SVI PREDSJEDNIČKI KANDIDATI


Ivo Josipović , aktualni predsjednik RH za novi mandat , više OVDJE
Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja za predsjednicu RH
više OVDJE
Milan Kujunđić, kandidat za predsjednika RH
više OVDJE
Ivan Vilibor Sinčić ,kandidat za predsjednika RH v
iše OVDJE

Milan KujunđićMilan Kujunđić, kandidat za predsjednika RH8.prosinca 2014.
PREDSJEDNIČKA KAMPANJA
Milan Kujunđić: 'Zaustavite djelovanje političkog podzemlja s alatima medijskog linča'

ZAGREB: Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić u nedjelju je pozvao nadležne institucije da objave broj birača te zaustave djelovanje političkog podzemlja čije su metode, tvrdi, usmjerene i protiv njega, i tako zaštite predsjedničke kandidate od krađa glasova, najavivši da će se u suprotnom obratiti Ustavnom sudu.

"Ankete koje imaju u HDZ-u i u SDP-u govore da sam ja sigurni kandidat koji će ući u drugi krug i otuda sve kreće. Od onoga trena kada su spoznali da sam se kandidirao i da govore da sigurno idem u drugi krug, tada počinje ono što je uništilo Hrvatsku - počinje djelovati političko podzemlje s alatima medijskog linča, klevetama, što će naravno završiti na sudu", rekao je Milan Kujundžić na konferenciji za novinare.
Kujunđić je ustvrdio je da to podzemlje pokušava zaustaviti "paljenje svjetla" u Hrvatskoj, "jer će ono što je proizveo Stipe Mesić biti rastjerano u slučaju moje pobjede". "Upravo te metode koje se rabe protiv mene, a čiji se naručitelji i rukopis prepoznaju i svima je jasno tko su, to su ti nesretni razarači koji su nanijeli veću štetu hrvatskom narodu i državi nego što je rat".
Istaknuo je kako njegovu konkurenciju karakterizira strah da će na vlast doći netko drugi, jer im ne odgovara da se išta promijeni, sve kako bi ostali netaknuti"Spremaju se ukrasti glasove, prevariti i medijskim linčom ocrniti sve one koji su različiti, drugačiji i koji će od Hrvatske napraviti zemlju rada i prosperiteta, a ne zemlju podzemlja, kriminala u rukama političkog podzemlja, obavještajnih službi i mafije", naglasio je Kujundžić.
Pretpostavlja kako takve manipulacije i postoje jer državne institucije još nisu dale službeni podatak koliko ljudi ima pravo glasa, ali i zato što je krađe glasova bilo i prije. "Nigdje na svijetu nema izlaznosti od 17 do 19 sati 30 posto kao što ima u Hrvatskoj. To je pokazatelj da tada nastaje mrak i nastaju nepostojeći, fantomski listići. Toliko u svijetu nema nevažećih glasova koliko ih ima u Hrvatskoj. Tada rade olovke kada se na listiće onih kandidata koji im se ne sviđaju još zašara kako bi postali nevažeći", rekao je.
Svoje protukandidate pozvao je da predstave imovinske kartice i način na koji su došlo do svoje imovine.Za predsjedničkog kandidata Živog zida Ivana Vilibora Sinčića rekao je da o njemu misli sve najbolje jer zagovara isto što i on - "spreman je paliti svjetlo u Hrvatskoj, progovoriti o svemu, o lustraciji - političkoj, gospodarskoj, financijskoj i funkcijskoj".Upitan kako će financirati kampanju odgovorio je: "Donacije već stižu, večera neće biti". "Koliko novaca budemo imali, toliko ćemo potrošiti", dodao je Kujundžić.
Nije želio nagađati kome će ići glasovi kandidata koji su odustali od kandidature ili nisu uspjeli skupiti dovoljan broj potpisa. "Te manipulacije tko kome daje podršku su nebitne. Narod će odlučiti tko ga je varao, tko se nudi, tko je vjerodostojan i slobodan, tko može napraviti što kaže, a tko će raditi već viđeno, tko mora polagati račune onima koji su ih doveli na mjesta gdje jesu. To će biti bit stvari. Ako odluče ostati doma, ostat će sve isto", istaknuo je Kujundžić . dnevnik.hr

Sažetak programa Milana Kujunđića

- temelj Hrvatske je Domovinski rat i najslavniji nadnevak hrvatske povijesti 05. kolovoza,
- državno geslo: Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što,
- aktivan odnos s hrvatskom dijasporom,
- zalaganje za uspostavu ministarstva za Hrvate izvan domovine,
- urediti i olakšati glasovanje Hrvata izvan domovine,
- definirati poseban interes prema zaštiti Hrvata u BiH,
- istna i nova pomirba,
- lustracija (gospodarska i politička),
- ukidanje ureda bivšeg presjednika RH ,
- apsolutna zaštita hrvatskog djeteta – od začeća do završetka školovanja,
- zaštita digniteta branitelja Domovinskog rata

hic


Milan Kujunđić predsjednički kandidat11. studenoga 2014.
OTVORENO PISMO MILANOVIĆU I JOSIPOVIĆU
Kujundžić: Po Ustavu izbori se moraju održati najmanje 30 dana prije isteka mandata

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić poručio je u otvorenom pismu predsjednicima države i Vlade Ivi Josipoviću i Zoranu Milanoviću da prema Ustavu izbori u dva kruga moraju biti obavljeni najmanje 30 dana prije isteka mandata aktualnog predsjednika.

“Dragi Ivo, dragi Zorane,
iako ste jučer pred kamerama izjavili da odluka da se izbori za novog predsjednika održe 11. i 25. siječnja još nije donesena, te da o tome niste ni razmišljali, vaše javno relativiziranje važnosti ustavnih rokova govori da iza ovog medijskog dima itekako ima vatre”, napisao je Kujundžić u otvorenom pismu Josipoviću i Milanoviću.
Dodao je da je “javnosti jasno da ne može drugo nego sumnjati u riječi predsjednika na odlasku, koji tvrdi da mu je posve svejedno kad će biti izbori, a istovremeno se upinje da se oni održe što kasnije, pa makar pri tome pregazio ustavne norme, sve kako bi se izborna kampanja utopila u nizu blagdana, kako bi protukandidati imali što manje šanse doprijeti do hrvatskih birača, te kako bi bio siguran da gastarbajteri neće izići na birališta”.

U Ustavu, kaže Kujundžić, jasno stoji da izbore za predsjednika raspisuje Vlada u roku koji omogućava da se oni obave najmanje 30 dana, a najviše 60 dana prije isteka mandata.
U otvorenom pismu pod naslovom “Mala poduka iz demokracije i hrvatskog jezika”, Kujundžić je poručio Josipoviću i Milanoviću da oni kao čelnici države ne pokazuju samo zabrinjavajuće nepoznavanje demokratskih standarda, već i hrvatskog jezika jer ako u Ustavu stoji da netko sutra mora nešto napisati to znači da to nešto sutra mora biti napisano, dovršeno.
Kujundžić navodi da nitko nema prava izigravati tu demokratsku normu kao što to rade Josipović i Milanović. Tako je bilo na svim dosadašnjim predsjedničkim izborima od smrti Franje Tuđmana, sve vlade su vodile računa o tome. U najmanju ruku neistinu govori Peđa Grbin, SDP-ov dokazani “stručnjak” za Ustav – da su 2005. izbori održani izvan tog roka.

“Predsjednik koji doista vjeruje u svoju pobjedu, predsjednik kojemu je svejedno kojeg će se datuma održati izbori, ne bi činio sve da sruši ustavnu normu i dosadašnju pozitivnu demokratsku praksu. Predsjednik kojemu je stalo da ništa ne baci trajnu mrlju na njegovu eventualnu pobjedu sasvim sigurno ne bi riskirao otvaranje pravnog pitanja”, istaknuo je Kujundžić.
“Dragi Ivo, oprostite, ali netko vam je trebao poručiti da Ustav nije ZAMP, te da na njega ne možete polagati autorska prava, a kamoli ga mijenjati bez privole hrvatskog naroda” poručio je Kujundžić Ivi Josipoviću.
“Dragi Zorane, jasno je da Vam je Ivo Josipović bio najjači stup podrške u mandatu u kojem ste se dokazali kao premijer s uvjerljivo najgorim rezultatima u Europskoj Uniji – a vjerojatno i daleko šire, zbog čega bi svaki drugi državnik na vašem mjestu umro od srama.

Jasno je i da trebate vraćati dugove Predsjedniku koji je šutke potpisivao sve one Vaše sporne zakone i poteze koje su Ustavni i Vrhovni sud kasnije bili prisiljeni srušiti. Među ostalima, Ivo Josipović je tako potpisao i skandalozni “lex Perković”. No, Vi, kojemu je isti taj koji Vas je kreirao u sljedećoj godini namijenio ulogu SDP-ovog poslovičnog Pedra, kako bi stranka barem pokušala čista obraza izići na sljedeće parlamentarne izbore – nemojte dopustiti da se i na ovakav način svijetu pokazuju niski demokratski standardi Vaše vlasti”, napisao je Kujundžić predsjedniku Vlade.


Kujundžić se u pismu obratio i HDZ-ovoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović, pozvavši je da se suprotstavi drskoj samovolji dvojice predsjednika i njihovom izigravanju demokracije.
“Draga Kolinda, reći da Vam je svejedno kad su izbori i jesu li oni izvan ustavnog roka ili ne, ili prepustiti odluku o tome aktualnom predsjedniku, znači unaprijed poručiti da Vam je svejedno što piše u hrvatskom Ustavu. Pozivam Vas da pokažete da imate ton, da, kao i ja, stvarno sanjate bolju Hrvatsku te da se pridružite mojem javnom prosvjedu i suprotstavite se drskoj samovolji dvojice predsjednika i njihovom izigravanju demokracije!”, napisao je Kujundžić.
Narod.hr/h


 

 


HIC-oglas
Adresar Hrvata izvan RH


ADRESAR HRVATA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE
, naručite


 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre