ADRESAR HRVATA
IZVAN RH(2700 adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr
Perković24.ožujka 2015.
SUDJENJE PERKOVIĆU I MUSTAĆU
Prates kazneno prijavljen za lažno svjedoćenje .

Na jučerašnjem suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču zbog ubojstva Stjepana Đurekovića definitivno je potvrđeno da je Krunoslav Prates lagao kada je promijenio iskaz kako bi zaštitio Perkovića, da su Perković i Anto Nobilo utjecali na obranu Pratesa i usmjeravali je (u korist Perkovića) te financirali. U sudskim kuloarima proširila se priča i da je već pokrenut kazneni postupak za lažno svjedočenje protiv Krunoslava Pratesa.Danas je iskazivao drugi Pratesov odvjetnik, Reiner Klaus Stickler, koji je zajedno s Helmutom Rosebrockom branio Pratesa tijekom suđenja za pomaganje u ubojstvu Đurekovića, piše Direktno.hr

Neposredni razlog za prošlotjedno saslušanje odvjetnika Rosebrocka, a i današnje njegovog kolege, jest to što je Prates tijekom svojeg svjedočenja na suđenju Mustaču i Perkoviću, u studenom prošle godine, pokušao opovrgnuti svoje izjave da je Josipu Perkoviću predao ključ garaže u kojoj je ubijen Stjepan Đureković.

Prates je u svojem svjedočenju ustvrdio da je on tijekom suđenja kada mu je suđeno za pomaganje u ubojstvu Stjepana Đurekovića rekao svojem odvjetniku Rosebrocku da je izmislio cijelu priču s ključem kako bi njegova famozni “roman” bio uzbudljiviji, ali i da mu je njegov odvjetnik Rosebrock odgovorio da to više nema smisla spominjati pred sudom jer mu nitko neće vjerovati nakon što je prikrivenim istražiteljima i kasnije u istrazi već dao brojne izjave u kojima je priznao predaju ključa garaže Perkoviću.
Na samom početku svojeg današnjeg svjedočenja odvjetnik Rosebrock je izričito zanijekao da bi mu Prates bilo kada i na bilo koji način dao na znanje da je izmislio davanje ključa garaže Perkoviću čime se još jednom iskaz Krunoslava Pratesa dan u ovom postupku potvrdio kao lažan.

Kako bi se Pratesove tvrdnje provjerile, sud je naložio i pretragu odvjetničkih ureda Rosebrocka i Sticklera radi izuzimanja odvjetničkih spisa koji se odnose na Pratesa. Policija je napravila pretrage i tom prilikom izuzela odvjetničke spise koji se odnose na Pratesa.

Perković i Nobilo usmjeravali i financirali Pratesovu obranu preko Tomislava Mičića

Rosebrock potvrdio je da je tijekom suđenja Pratesu bio u stalnom kontaktu s Josipom Perkovićem i Antom Nobilom s kojima je dogovarao postupke tijekom suđenja Pratesu.

Također, Rosebrock je detaljno opisao da ga je u vezu s Nobilom doveo Tomislav Mičić, umirovljeni pukovnik SIS-a kojeg se u medijima dovodi i u vezu s nekim ubojstvima hrvatskih emigranata u Njemačkoj.

Zanimljivo je kako je prema javno objavljenim podacima Tomislav Mičić u jednom obavještajnom dopisu koji je potpisao Josip Manolić, u to vrijeme ravnatelj UZUP-a, označen kao ‘Perkovićevo zujalo’, jer je prema Manolićevoj zabilješci igrao ulogu između Perkovićeva odvjetnika Ante Nobila u Zagrebu i Helmuta Rosenbrocka, odvjetnika Krunoslava Pratesa u Münchenu.

Na iznenađenje mnogih u sudnici, Rosebrock je izjavio i da su mu Perković i Nobilo, preko Tomislava Mičića, u više navrata isplatili ukupno 23 tisuće eura.

Rosebrock je pokušao ta plaćanja prikazati kao naknadu putnih troškova za putovanja u Zagreb na sastanke s Perkovićem i Nobilom. Ipak, Rosebrock nije ponudio uvjerljiv odgovor na postavljena mu pitanja o očiglednom nerazmjeru između isplaćenog iznosa i stvarnih troškova za ukupno tri putovanja u Zagreb.

Izvor:Direktno.hr /HIC

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre