Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniriADRESAR HRVATA
IZVAN RH(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr


02.srpnja 2015.

HITNE IZVIDNE RADNJE USKOKA
Policija pokucala na vrata braće Mamić

braća Mamić

ZAGREB: Pripadnici Zagrebačke policijske uprave u četvrtak rano ujutro počeli su pretraživati kuće i stanove čelnih ljudi nogometnog kluba Dinamo Zagreb - izvršnog predsjednika Zdravka Mamića te njegovog brata, sportskog direktora kluba, Zorana Mamića.
Navodno su u tijeku su i pretresi u drugim poslovnim prostorima, piše dnevnit NOVE TV. Akciju provodi USKOK i to po nalogu županijskog suda. 
Iz Uskoka tvrde da nije u pitanju istraga nego provođenje "hitnih dokaznih radnji" na temelju prijave Ministarstva financija.

Iz nogometnog kluba Dinamo oglasili su se priopćenjem koje prenosimo u cjelosti:

Dragi navijači Dinama i poštovana hrvatska javnošću,

izvješćujemo vas da je po nalogu županijskog suda u tijeku istraga koju provodi PN USKOK u kojoj su predmet obrade naša dva člana: izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić.
Cijela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom našeg kluba i pojedinaca u istome i ovo je još jedna u nizu takvih. Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci surađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vrijeme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mjestima odnosno na priprema s prvom momčadi Dinama u inozemstvu, a znajući što nam se stavlja na teret ne možemo ne izraziti čuđenje odabranim izborom, načinom i vremenom vođenja postupka.

Konkretno, ono u što mi imamo uvid i što nam se stavlja na teret je apsolutno bespredmetno i iskonstruirano te smo sigurni da ćemo dokazati zakonitost naših postupaka i odluka. Još jednom, bezuvjetno ćemo surađivati, a iako se u dosadašnjim postupcima nismo uvjerili u isto, tražimo profesionalnost i korektnost svih službi. Sigurni smo da nismo i da nećemo okaljati sveto ime Dinamo, a niti sebe osobno kao niti naše obitelji.
Nastavljamo sa svim sportskim aktivnostima i uvjeravamo naše navijače da budu mirni i spokojni te da nam čuvanjem mira pomognu da ostvarimo snove svih nas – ostvarivanje velikih europskih rezultata.


Braća Mamić jutros nisu bili u kući, prema informacijama nalaze se u Sloveniji gdje su nogometaši kluba
na pripremama.

Uskok je potvrdio da protiv Zdravka i Zorana Mamića provodi "hitne dokazne radnje" zbog sumnje na primanje i davanje mita, utaju poreza i drugih davanja te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u kojima je osim čelnika Dinama sudjelovala i službena osoba Porezne uprave.
Na službenim stranicama DORH-a objavljeno je upravo to - da je u tijeku provođenje hitnih dokaznih radnji. Na temelju kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u suradnji s PN USKOK-om provodi hitne dokazne radnje zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, utaje poreza i drugih davanja i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, vezano za nezakonite radnje koje su poduzimale odgovorne osobe GNK Dinamo i službena osoba Porezne uprave, navodi se u priopćenju.


Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je da se svi koje institucije pozovu na razgovor, pa tako i braća Mamić protiv kojih su policija i Uskok pokrenuli "hitne izvidne radnje" zbog utaje poreza, što prije trebaju odazvati, poručivši im da se da sudbinom treba suočiti brzo i efikasno.

Na pitanje što se u pretragama traži Ostojić je rekao: Oni će naći sve što treba. Kazao je da ne bi nagađao stvara li probleme to što su braća Mamić u Sloveniji, podsjetivši da se osoba koja je pozvana "tom pozivu treba odazvati što prije". Ukoliko to ne napravi onda će na prijedlog državnog odvjetnika sudac istrage eventualno zatražiti europski uhidbeni nalog, kazao je Ostojić. Na pitanje trebaju li se odazvati tijekom dana odgovara: Što čekaju? Suoči se sa sudbinom brzo i efikasno.


dnevnik.hr/hrt/ hic


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre