HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
aktualno-vijesti

made in croatia, suveniri


28.prosinca 2018.
DOČEK NOVE GODINE NA TRGOVIMA
Poznati zabavljači koji će Hrvate uvesti u novu 2019.godinu

doček nove 2019.godine,zabavljači

Većina hrvatskih gradova već je ranije dogovorila izvođače koji će u najluđoj noći na otvorenom zabavljati građane a poznati su i iznosi njihovih nastupa.
A tko će gdje nastupiti, stvar je prestiža. Kako su se najveće zvijezde proteklih godina razbježale po Crnoj Gori i drugim zemljama iz regije, gradovi koji nemaju prevelike budžete odlučili su razmišljati malo „izvan okvira“ te su išli na promociju lokalnih i/ili mladih bendova.


ZAGREB

Zabava na glavnom Jelačićevom trgu u Zagrebu kreće s DJ Akademijom u 21:30. U 22:30 sati na pozornicu dolaze Četiri tenora ( Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Vladimir Garić i Filip Hozjak). U ponoć slijedi vatromet i čestitka gradonačelnika Milana Bandića, a nakon toga, petnaest minuta iza ponoći na pozornicu će se popeti Hladno pivo.DUBROVNIK

Dubrovčane i vjerojatno brojne turiste će u novu godinu uz vatromet će uvesti Nina Badrić i Tony Cetinski za što je osiguran iznos od 600 tisuća kuna neto. Dubrovčani su mislili i na djecu pa će dočeku prethoditi i dječje slavlje s Mijom Negovetić i Super Cover bandom.

Prvog siječnja Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem američkog dirigenta Marca Tarduea i sopranistice Marija Kuhar Šoša održat će tradicionalni novogodišnji koncert u podne na Stradunu, ove godine naslovljen Orlandov bal, a prvu večer 2019. na Stradunu će pjevati klapa Rišpet. Sve ukupno košta tri milijuna kuna, od čega je Grad Dubrovnik osigurao dva milijuna, a ostatak sponzori i donatori. Festival, naravno, uključuje i ostala događanja i programe, ne samo nabrojene glavne koncerte. naglašavaju organizatori.


PULA

I Pula ima cjelomjesečni program koji će kulminirati na Silvestrovo. Posjetitelje na Forumu u 2019. godinu uvest će Crvena jabuka, Night Express i DJ Plexy. Za novogodišnje izvođače rashodi čine 194.900 kuna, odnosno nešto manje od 10% cjelokupnog budžeta programa.


RIJEKA

Rijeka se za novogodišnju noć pak odlučila za svoje bendove, ali i najtraženijeg urbanog izvođača – Vojka Vrućinu. Svake godine zagrijavanje prepuste nekom mladom lokalnom bendu, a ovog puta je to sastav Nord.
božić, kuglica za bor kuglice za bor

ZADAR

Zadarski trio Za 23 sata planiran je ponovno okupljeni Fit, a u Novu ulaze s Whiteheadsima među kojima je i Davor Tolja. U 1 sat kreće Vojko V. Grad će iskeširati 215 000 kuna koji uključuju troškove nastupa svih izvođača te logistiku.
Zadrani mogu birati između tri mjesta; na centralnoj poziciji, tj. Narodnom trgu nastupit će Neno Belan &Fiumensi, na Trgu Petra Zoranića nastupa lokalni Rockatansky Band, a na Kalelargi Martine Thomas&INSD Enterprise. Ukupan trošak honorara izvođača iznosit će 200.000 kuna.SPLIT

Ako volite Salsu – Split je vaša destinacija za doček. Naime, Splićani već osmu godinu zaredom organiziraju trodnevni Salsa Split Silvester Nights od 29. 12. do 1. 1. na Voćnom trgu, a za ovu plesnu alternativu glavnom dočeku izdvojeno je 20000 kuna. Domaće hitove na Rivi će pjevati Jasmin Stavros i grupa Magazin za cijenu od 450000 kuna.


OSIJEK

U Osijeku će na središnjem Trgu Ante Starčevića nastupiti Igor Delač s pratećim bendom te tamburaški sastav Lege. Planiran je i raskošni vatromet. Okupljeni Osječani i gosti na trgu bit će ponuđeni toplim čajem i kuhanim vinom. Ukupni trošak organizacije bit će oko 150.000 kuna.VARAŽDIN

U Varaždinu će se 41. put zaredom održati Novogodišnja utrka. Utrka kreće s Trga kralja Tomislava.
Na Trga kralja Tomislava održava se i 'standardni' doček, na kojem će Varaždince i njihove goste zabavljati grupa Barok. Svirka započinje u 22 sata, a u ponoć slijedi veliki vatromet, nakon kojega započinje spomenuta Novogodišnja utrka.


KARLOVAC

Doček nove godine priređuje se i ove godine na istom mjestu kao prošle godine . Doček će se održati kod Glazbenog paviljona. Početak je zakazan za 21:30, kada će svirku započeti karlovačka grupa Black & White, dok u 23 sata na pozornicu stižu Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago, koji će izvoditi najveće hitove Novih fosila a u ponoć nebo nad Karlovcem obasjati će vatromet.


Bozic u Hrvata, tradicijska jela


HIC.hr
foto:

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre