HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/made in croatia

ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr
14.studeni 2018.
KNJIGE
Počeo Interliber, međunarodni sajam knjige u Zagrebu
Na Zagrebačkom velesajmu otvoren je 41. Interliber, najveći sajam knjiga u Hrvatskoj na kojem će se ove godine predstaviti više od 300 izlagača iz 13 zemalja. VIŠE2015.

Vladimir Šeks, memoari 1.knjiga01.srpnja 2015.
NOVO IZDANJE: ŠEKSOVI MEMOARI (1.KNJIGA)
'Bilo je jako puno protivnika hrvatske države koji su poraženi'
ZAGREB: U prepunom atriju muzeja " Mimara" sinoć su se okupili brojni Šeksovi suputnici iz vremena stvaranja hrvatske države, među kojima su bila dva premijera i mnogi ministri, potom jako izaslanstvo HDZ-a predvođeno Milijanom Brkićem, predsjednik Sabora Josip Leko, predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec i brojni drugi. VIŠE

predstavljena monografija-U spomen žrtvama Macelj 194518.lipnja 2015.
POVODOM 70. OBLJETNICE KOMUNISTIČKIH ZLOČINA
U Rijeci predstavljena monografija "U spomen žrtvama Macelja 1945"
Tisuće žrtava, 130 grobnih jama, 1163 ekshumiranih, 21 svečenik, franjevac, bogoslov.
VIŠE

21.svibnja 2015.
NOVA KNJIGA KOJA JE POBUDILA VELIKO ZANIMANJE
Predstavljena knjiga Gorana Marića 'Slom lažnog proroštva'
ZAGREB:"Slom lažnog proroštva" naslov je knjige HDZ-ova saborskog zastupnika Gorana Marića predstavljene u srijedu u zagrebačkom hotelu Westin, u kojoj autor iznosi svoje viđenje uzroka i razmjera gospodarske krize u Hrvatskoj, detektira krivce za loše stanje gospodarstva, ali i nudi određena rješenja. VIDEO / VIŠE

knjiga "Dosje240271"06.svibnja 2015.
NOVA KNJIGA
Predstavljena knjiga Vice Vukojevića "Dosje 240271"

ZAGREB:U izdanju Hrvatskoga križnog puta objavljena je knjiga ‘(Vice Vukojević) – Dosje 240271′ u kojoj se na gotovo tisuću stranica prikazuje model djelovanja Udbe te države i partije kojoj je služila.
U knjizi je objavljen popis Udbaša i njihovi pseudonimi. Knjiga je predstavljena u utorak, 05. svibnja 2015. godine u 19 sati u Velikoj dvorani hotela Sheraton.

VIŠE
28. travnja 2015.
ŠKOLSKA LITERATURA: IZDAJE SE PRIRUČNIK ZA ŠKOLE
U priručniku 12 heroja Domovinskog rata o kojima će učiti naša djeca! 

VIŠERoman "Božji gnjev" Josipa Mlakića11.ožujka 2015.
NOVA IZDANJA
U Zagrebu promoviran novi roman "Božji gnjev" književnika Josipa Mlakića.

ZAGREB: U Zagrebu je 7.ožujka u prostorijama zagrebačke Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića promoviran novi roman nagrađivanog književnika Josipa Mlakića. Nakladnici su 24 sata i Fraktura a roman je već izazvao veliki interes publike.
VIŠEknjige korespodencija F.tudjana26.veljače 2015.
INTERVJU S MIROSLAVOM TUĐMANOM
Povodom promocije šest knjiga korespondencije F. Tuđmana

Promocija knjiga održat će se u četvrtak, 26. veljače, u 18 sati u dvorani Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29a, Zagreb. Radi se o vrlo opsežnom arhivskom materijalu.


VIŠE


knjiga o zgradama i spomenicima Hrvata u Argentini20.veljače 2015.
NOVA IZDANJA
Predstvljena knjiga O zgradama i spomenicima sto su ih podigli Hrvati u Argentini.

MURTER: Hrvatska književnica iz Argentine, Carmen Vrljičak (Verlichak) 29.siječnja u Narodnoj knjižnici u Murteru predstvila je svoju novu, trojezičnu (hrvatski, španjolski i engleski) knjigu O zgradama i spomenicima sto su ih podigli Hrvati u Argentini.

Promociju su, u sklopu djelatnosti Matice hrvatske u Murteru, organizirali Slobodan i Lovro Skračić.

VIŠE

18.- kolovoza 2014.
MONUMENTALNO MONOGRAFSKO IZDANJE
Katedrala Gospe Velike u Dubrovniku
DUBROVNIK – Znanstvena monografija “Katedrala Gospe Velike u Dubrovniku”, u nakladi Gradske župe Gospe Velike i Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu, predstavljena je pred brojnom publikom u dubrovačkoj katedrali.
Izdanje na više od 600 str. su, uz uvodnu riječ katedralnog župnika, don Stanka Lasića, predstavili Joško Belamarić, recenzent, Katarina Horvat-Levaj, urednica, Ivica Prlender i Željka Čorak. Promociju su obogatili nastupi klape Subrenum, koja je izvela pjesmu “Siđi k nama, majko naša” Krešimira Magdića, i Mješovitog katedralnog zbora Katedralni madrigalisti. VIŠE


11. kolovoza 2014.
Knjigozori Miljenka Stojića: Tu sam

Prikaz knjige: Ivan Balenović (priredio), Prognanik iz svijeta svjetlosti, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Subotica, 2012.

Ne sjećam se da sam ikada u rukama imao ovako neobičnu i ovako zanimljivu knjigu. Jedan život ponuđen nam je na dlanu. A bio je tako bogat. Unatoč tome nije se gurao naprijed, tražio što veću krišku slave za sebe. Nečuveno za ova vremena koja se vole nazivati suvremenima.
Radi se o Stanislavu Prepreku, čovjeku podrijetlom iz Moravske i Hrvatom opredjeljenjem, u kraju gdje Hrvati nisu dobrodošli, iako su tu stoljećima, u Petrovaradinu i Vojvodini. Tu je stasavao, u mladosti je od bake naučio njemački i na kraju je postao pjesnik, prozaist, skladatelj, učitelj, knjižničar, prevoditelj, antologičar, likovnjak. Puno poziva za jednog čovjeka. Osim toga u svojim dvadesetima ostao je bez vida na jedno oko, u svojim pedesetima, pak, ostao je bez vida i na drugo oko. K tomu doživio je i smrt jedinoga sina. Bilo je naravno i drugih udaraca. Ali, ništa ga nije slomilo, samo je donekle omelo njegovo umjetničko stvaranje. VIŠE28. srpnja 2014.
RASPRODANA ZBIRKA KOLUMNI
Nino Raspudić: nove, autentične udruge grade demokraciju u Hrvatskoj
S doc. dr. sc. Ninom Raspudićem poznatim hrvatskim talijanistom i komentatorom društvenih događanja, docentom na zagrebačkom Filozofskom fakultetu razgovarali smo povodom izlaska njegove knjige kolumni “144 plus jedan kratki espresso”. Knjiga objedinjuje gotovo 150 Raspudićevih kolumni pisanih za Večernji list.

VIŠE


3. srpnja 2014.
Najčitanije Verbumove knjige u lipnju
Split, (IKA) - Na vrhu top ljestvice knjiga koje su obilježile lipanj u knjižarama Verbum smjestio se roman "Opsada neba" Louisa de Wohla o sv. Katarini Sijenskoj, kćeri poduzetna bojadisara iz četrnaestoga stoljeća iz Siene, koja nikada nije zaboravila mistično iskustvo iz svoje rane mladosti kada se posvetila Kristu. Slijedi je knjiga Jorge Marija Bergoglia / pape Franje "Poniznost", u kojoj Papa uvodi u duboko razmišljanje o poniznosti kao jednoj od temeljnih krjeposti za istinsku izgradnju pojedinca i zajedništva među ljudima. Na trećem je mjestu knjiga Johna Cihaka i Aarona Kheriatyja "Pobijedite depresiju snagom vjere" koja propituje suvremene učinkovite načine za nošenje s ovom sveprisutnom bolešću i njezinim posljedicama, ujedinjujući ih s duhovnom potporom koju daje vjera. VIŠE


 


6. lipnja 2014.
ZAUZELI SU SVE MEDIJE
Hebrang: sve strukture hrvatskog društva drže komunisti, udbaši i njihovi potomci
Andrija Hebrang, bivši dopredsjednik vlade i ministar zdravlja i socijalne skrbi je u dvorani časopisa Hrvatskog slova predstavio svoju knjigu Zločini nad civilima u srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku ustvrdivši da je knjigu napisao zato jer je srpsko-crnogorska agresija prvi rat u povijesti Europe nakon kojega je cijeli rat prekriven teškim lažima.
Stjepan Bačić je opisao knjigu kao žrtvoslovni vremeplov hrvatskog naroda koja na znanstven način iznosi sve žrtve, i hrvatske i srpske strane. Mato Kovačević, novinar i kolumnist ocijenio je kako je ovo jedna od strateških knjiga koje na razini informacijskog rata otkriva široku lepezu činjenica koje su skrivane. VIŠE


31. svibnja 2014.
Predstavljena knjiga ‘Markovića jama’, autora Ivana Kozlice
U prepunoj dvorani triljskog kina u srijedu je predstavljena knjiga ‘Markovića jama – partizanski zločin u Aržanu i Podima 1944.’
Knjiga je predstavljena u okviru obilježavanja 70. godišnjice tog strašnog zločina, kojeg organizira Grad Trilj u suradnji s Hrvatskim centrom za ratne žrtve, a pod pokroviteljstvom Županije splitsko-dalmatinske i župana Zlatka Ževrnje, javlja ferata.hr.
Triljska promocija knjige počela je prikazivanjem sedmominutnog dokumentarnog filma kojeg je u jami 23. rujna 1990. snimio speolog Marko Kalajžić. Nakon toga s prigodnom pjesmom nastupio je župni zbor župe Svetog Ivana Krstitelja iz Graba, pod vodstvom časnih sestara Vedrane i Zdenke. VIŠE

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre