23. listopada 2014.
SKINUTI LAŽNU POZLATU S PREDSJEDNIKA
Tomac: Josipović ne samo da ne voli hrvatski narod, on ga prezire – u Srbu rekao kako je crvena zvijezda petokraka i kapa partizanka simbol demokracije, slobode i ljubavi
Akademik Josip Pečarić predstavio je večeras u dvorani Udruge specijalne policije Domovinskog rata svoju knjigu „Ako voliš Hrvatsku svoju“. Profesor Zdravko Tomac tom prigodom je istaknuo kako Pečarić svojim djelovanjem stalno dokazuje kako voli svoju Hrvatsku.
Tomac je pojasnio je kako svi koji vole Hrvatsku moraju nešto napraviti ozbiljno i konkretno – dovesti na vlast ljude koji isto tako vole Hrvatsku.

„Pečarić želi uvjeriti čitatelja i sve nas da je potrebno djelovati da mi koji smo u većini i volimo svoju Hrvatsku moramo na izborima na demokratski način preuzeti vlast u Hrvatskoj jer ako ova ekipa ostane na vlasti, ako ovaj predsjednik dobije još jedan mandat, bojim se da se crno piše Hrvatskoj“, rekao je ocijenivši kako je počasni gost večeri, Dario Kordić, djelom pokazao kako voljeti svoju Hrvatsku.
Pri tome je istaknuo kako je Dario Kordić mučenik, moralna veličina ali i heroj jer su mu nudili, kao i nekim drugima da svoju navodnu krivnju prebaci na Tuđmana i Šuška te kako će se onda s njima nagoditi.

Također, spomenuo je i hrvatske branitelje koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja.
„I sada kao i kad su žrtvovali sebe, svoje dijelove tijela u Domovinskom ratu, i sad su se spremni žrtvovati da pokažu nenarodnoj vlasti da mora otići“, rekao je te dodao kako trebamo upoznati narod s istinom, jer istina sve pobjeđuje. Pojasnio je kako treba skinuti lažnu pozlatu s predsjednika Ive Josipovića.

Pojasnio je kako je u svojoj knjizi „Crveni predsjednik“ argumentirano dokazao kako je sadašnji predsjednik Hrvatske veleizdajnik. Spomenuo je memoare srbijanskog veleposlanika u Zagrebu Radivoja Cvetičanina koji je iznio činjenice da je 2007. Ivo Josipović kao profesor krivičnog prava bio angažiran da napiše optužnicu protiv Srbije za učinjeni genocid. Tomac je ustvrdio kako je Josipović za vrijeme pisanja optužnice sastajao se s veleposlanikom Srbije i svaki put mu donosio materijal, kako piše Cvetičanin, koji je poslije poslužio Srbiji za protutužbu.

„Pokazao je da ne voli Hrvatsku, on je radio protiv interesa Hrvatske“, rekao je Tomac ocijenivši kako vjeruje srpskom veleposlaniku jer je Ivo Josipović kada je posao predsjednik nastavio raditi u korist velikosrpske politike.
Tomac je istaknuo također kako je Josipović odveo Tadića u Vukovar i tamo demonstrirao izdajničku politiku rekavši kako se ne radi o velikosrpskoj agresiji nego o građanskom ratu s podijeljenom krivnjom. Uz to, ističe Tomac, Josipović je u izraelskom parlamentu rekao da u srcima njegova naroda živi ustaška zmija.

„Josipović ne samo da ne voli hrvatski narod, on ga prezire“, ustvrdio je Tomac te dodao kako je Josipović upravo u Srbu rekao kako je crvena zvijezda petokraka i kapa partizanka simbol demokracije, slobode i ljubavi.
„Vukovar je sveto mjesto hrvatskog naroda, ondje je obranjena i stvorena hrvatska država. Kad su Srbi izgubili rat, sada pokušavaju u miru dobiti ono što su u ratu izgubili – oni se nisu odrekli Vukovara. Jedan od njihovih ciljeva je Vukovar pretvoriti u Srpski grad i to rade smišljeno. Ne radi se o borbi za ćirilicu kao pismo, nego je za Velikosrbe ćirilica sredstvo obilježavanje Vukovara kao srpskog grada. A za branitelje je to dokaz da žele poništiti ono veliko što su stvorili“, ustvrdio je Tomac dodavši kako nitko od nas, bez obzira na godine, nema pravo ne djelovati. „Sad djelujem više nego ikad, iako sam bolestan, jer ne bih mogao mirno umrijeti da propadne ono veliko u čemu sam sudjelovao pod vodstvom Tuđmana i zahvaljujući hrvatskim braniteljima“, zaključio je Tomac.

Damir Pešorda, kolumnist i književnik istaknuo je kako u samom naslovu knjige je sažet motiv i nakana Pečarićeva aktivizma i javnog djelovanja. „Nijedan od hrvatskih akademika s toliko strasti se ne baca u vrtlog dnevno političkih događanja kao Josip Pečarić“, rekao je Pešorda ocijenivši kako Pečarić, svoj i neovisan, nepokolebljiv u javnom angažmanu, za opće dobro naroda kojem pripada, Pečarić se nametnuo kako činjenica sveopće hrvatske publicistike.

Mate Kovačević, novinar i kolumnist, istaknuo je kako Pečarić u svojoj knjizi nasuprot hrvatskih junaka, među kojima je Dario Kordić, istupaju izraziti predstavnici sramotnog djelovanja o kojem piše u dijelu o hrvatskoj sramoti.
„Ne samo na temelju sučeljenih stajališta i činjenica, nego na temelju kontrasta, akademik Pečarić postiže učinak u slikanju političkih profila javnih djelatnika u Hrvatskoj“, rekao je Kovačević ocijenivši kako je autor dao jedan ležerniji pristup iznimno ukočenim tezama svih ideologa različitih jugoslavenskih projekata.
„U završnom dijelu autor poziva hrvatsku desnicu da bez obzira na osobna razmimoilaženja zajednički istupi na izborima jer bi samo tako mogla sigurno računati na pobjedu te kako bi s vlasti skinula sadašnju anacionalnu, nesposobnu i anarhističku vlast“, istaknuo je Kovačević ustvrdivši kako će taj ispit hrvatska desnica, ali ne samo hrvatska desnica jer ne mora svaka desnica biti nacionalna – svi koji su nacionalno svjesni i razmišljaju u interesima hrvatskog naroda i njegove države, akademik Pečarić ih poziva, a imat će prigodu ispit položiti već na predsjedničkim izborima.

Počasni gost Dario Kordić zahvalio se Pečariću što je upornošću i gorljivom ljubavi okuplja hrvatski narod.
„Molimo se samo za našu domovinu i za hrvatske čelnike,  koji će doći ispred hrvatskog naroda i biti spremni prije svega se žrtvovati za svoj narod. Ovi koji se nisu spremni žrtvovati za hrvatski narod, ne trebaju biti na čelu. Priželjkujemo vođe koji će htjeti služiti hrvatskom narodu“, kazao je Kordić.
Izvor: narod.hr

 

HIC-oglas
Adresar Hrvata izvan RH


ADRESAR HRVATA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE
, naručite
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre