ADRESAR HRVATA IZVAN RH
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr03.srpnja 2015.
NAKON USKOKOVE AKCIJE

Mamić se oglasio u emisiji HRT-a i pozvao ministra policije na detektor laži.

O USKOK-ovoj istrazi braće Mamić i Damira Vrbanovića rezgovaralo se u jučerašnjkoj  emisiji HRT-a Otvoreno a novinarom Borutom Šipsom su razgovarali Zdravko Mamić koji se oglasio iz Slovenije, ministar Ranko Ostojić, Tomislav Marčinko (GNK Dinamo), bivši potpredsjednik HNS-a Ivan Brleković, odvjetnica Jadranka Sloković .

HRT emisija Otvoreno,USKOKovi izvidi nad braćom Mamić


Zdravko Mamić ustvrdio je da se radi o laži i manipulaciji koja je plasirana od ministra Ostojića – rekao mu je direktno: „Ranko, lažete!“. Smatra da je sam pomagao istražiteljima u pretrazi za koju nisu imali nalog, primjerice, moleći Tomu Horvatinčića da pusti istražitelje u stanove na njegovu odgovornost (jer nisu imali nalog).Zanijekao je u više navrata da je primio poziv. Tvrdi da supruga ni odvjetnica koju imaju punomoć nije dobila nalog ili zahtjev da se odazove – što tvrdi da bi inače napravio. U nedjelju, izjavio je, vratit će se u Hrvatsku i moći će ga privesti čim uđe u zemlju. Zamolio je Ostojića da mu kaže komu da se javi za privođenje. Braća Mamići su trenutno u Sloveniji, na pripremama s klubom.


Ministar Ostojić tvrdi da je policija zvala g. Mamića koji je odbio doći. Mamić mu je kontrirao da laže i pozvao ga da se podvrgnu obojica detektoru laži. No ministar i dalje stoji iza onoga što je rekao – kako se po zakonu može telefonski pozvati osobu. Ponovio je kako je Samostalni sektor za porezne prijevare Ministarstva financija podnijelo kaznenu prijavu i da svakako stoji poziv Zdravku Mamiću da se odazove dolasku u Hrvatsku. Ima priliku da se dođe i kaže što se ima reći na tu temu, rekao je Ostojić. „Najbolje bi bilo da se prestane pričati i bacati prašina u oči. Dođeš pred institucije, ne vrijeđaš i ispričaš svoju priču“.

Jadranka Sloković, odvjetnica braće Mamić tvrdi rješenje o provođenju istrage nisu dobili. Ona potvrđuje informacije koje je iznio Zdravko Mamić i pita se gdje su dokazi da je netko uputio zahtjev ili poziv. Pitala je tijekom pretrage g. Šestaka mora li se njen klijent javiti i je li mu upućen poziv, a on je tvrdio da poziva Mamiću nema. Pitala je nekoliko puta izrijekom je li netko uputio poziv bilo kojim kanalom – ali ne zna koji je to dokaz.

„Teško mogu ocijeniti iz ove perspektive kako će završiti, obzirom da se prva dva puta u sukobu s pravosuđem Mamić izvukao“, rekao je Borut Šips. Vrijeme će reći, kazao je, je li ovo početak promjena u nogometu. Iznio je da unatoč pravomoćnim presudama u sporu s Eduardom Da Silvom, gdje je dokazani zelenaški ugovori – Zdravko Mamić i dalje zadržava sve pozicije u nogometu. No smatra kako je proces protiv Zdravka Mamića ipak politički motiviran. Jadranka Sloković kontrirala je argumentom kako je tužba odbijena nepravomoćno i kako pravomoćne presude nema.


Tomislav Marčinko iz GNK Dinama tvrdi da neće biti ništa od cijelog slučaja i kako je ovo predstava za narod, pored mnogo bitnijih tema poput Grčke. Upitao je ministra Ostojića zašto je dao sedamdeset sedam intervjua danas na tu temu i smatra kako je cijeli slučaj u režiji vlasti.


Ivan Brleković, bivši potpredsjednik HNS-a, smatra da se sve pretvara u medijski spektakl i kako bi institucijama trebalo omogućiti da rade svoj posao, ali isto tako omogućiti Zdravku Mamiću da se brani kako ga savjetuje odvjetnički tim. On se mora pomiriti i suočiti s činjenicom da su državna tijela pokrenula postupak, ali i omogućiti mu da se brani i ne presumira krivnja.

 

 


hrt/hicvezano:Policija pokucala na vrata braće Mamić Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre