Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniriAccomodation in CroatiaPatria-Promocija, marketing agencija

 

10.kolovoza 2015.
SPEKTAKL NA NERETVI
Održan 18. Maraton lađa, pobjednici lađarska ekipa Stabline

18.Maraton lađa

METKOVIĆ: Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Metkoviću je u subotu održan 18. Maraton lađa. Postrojivši lađarske ekipe u obraćanju svim lađarima predsjednica Grabar Kitarović zaželjela je mirne vode Neretve te poručila kako je "ova povijesna manifestacija na ponos svima". Također zaželjela je pobjedu najboljih. Dobrodošlicu predsjednici zaželjeli su župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Metkovića Božo Petrov te predsjednik Udruge lađara Dalibor Obradović. Svi lađari uzdignutih vesala odali su počast himni i predsjednici, a nakon kuburaškog plotuna koji je označio start maratona četrdeset i dvije lađarske ekipe krenule su na put  dug 22,5 kilometra od Metkovića, Opuzena, Komina potom ulaska u Crnu rijeku preko Čeveljuše do Ploča.

Neretvanske lađare od Metkovića do Ploča uz predsjednicu na brodovima i brodicama te uz obalu Neretve pratile su tisuće Neretvana i gostiju. Na samom startu u Metkoviću viđeni su bili i osobe iz društvenog te političkog života među kojima ministri Berislav Šipuš i Darko Lorencin, šef oporbe i predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te gradonačelnica Kinina Josipa Rimac. 

18.maraton lađa, fotogalerija

Tri podjednako dobre lađarske ekipe Crni put, Stablina te Gusari Komin konkurirali su i ove godine za prvo mjesto. Ipak najbolji među njima bila je lađarska ekipa Stabline koji su pobjednici 18. maratona lađa na Neretvi. Oni su rutu od 22,5 kilometara izveslali za oko dva sata i petnaest minuta. Mrtvu trku vodili su sa ekipom Gusara iz Komina koji su osvojili drugo mjesto, srebrene medalje i mali štit u trajno vlasništvo. Brončane medalje i mali štit u trajno vlasništvo dobila je trećeplasirana ekipa i lađari Crnoga puta.  Stablini kao pobjednicima pripada veliki prijelazni štiti kneza Domagoja i zlatne medalje, koji im je na svečanosti u Pločama uručila predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.


24sata/hic

 


 Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre