HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/


 

17.listopada 2019.
SAJAM INOVACIJA
Počinje Međunarodni sajama ARCA 2019.

ARCA 2019

Danas u Zagrebu počinje 17. Međunarodni sajam inovacija ARCA 2019. Ove će godine okupiti više od 90 domaćih i više od 50 izlagača-inovatora iz 15 zemalja Europe i svijeta, s brojnim premijernim rješenjima u funkcionalnom, dizajnerskom i sadržajnom segmentu življenja.

Bogati inovatorski sadržaj ovogodišnjeg sajma, svi zainteresirani posjetitelji moći će besplatno razgledati od 17. do 19. listopada 2019. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Osim besplatnog ulaza na Arcu 2019., Udruga inovatora Hrvatske i ostali organizatori ove međunarodne izložbe inovacija pripremaju bogat program i sadržaje.

Izložba se sastoji se od izložbenog i programskog dijela.

Izložbeni dio biti će okrunjen nagradama inovatora o kojima odluku donose članovi Ocjenjivačkog suda i Ocjenjivačkog suda za mlade. U programskom dijelu Arca 2019. donosi kreativno – tehničke radionice, te će se unutar same izložbe, suorganizator Arce 2019. – Ministarstvo gospodarstva i poduzetništva RH, održati seminar na temu „Zelene inovacije u hrvatskoj brodogradnji“.

I ove godine na izložbi i sajmu bit će predstavljene inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskog rada, od industrije do svakodnevnice, a koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnog i javnog sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih tvrtki i start-upova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije.

Značajno mjesto inovatorskog događaja godine zauzimaju i inovacije mladih autora, učenika srednjih tehničkih škola, kao i studenata hrvatskih sveučilišta. Za njih kao i djecu osnovnoškolskog uzrasta pripremljen je popratni program događanja s brojnim radionicama iz STEM područja.
ARCA je prepoznata je kao mjesto kvalitetnih poslovnih susreta inovatora, predstavnika poslovnog sektora, akademske zajednice, studenata, učenika i institucija koje potiču inovativni razvoj. Određen broj inovativnih hrvatskih tvrtki kroz spomenute nastupe stasale su u značajne tržišne subjekte sa izrazito izvoznom orijentacijom. Mnoge hrvatske inovacije predstavljene po prvi puta na ARCI, a potom i nastupom na ostalim izložbama diljem svijeta koje organizira UIH u suradnji s partnerima, omogućile su svojim nositeljima proboj na domaće i inozemno tržište, značajno doprinoseći rastu njihove konkurentnosti, ali i rastu konkurentnosti cjelokupnog hrvatskog gospodarstva.

Hrvatska, koja je domovina svjetskih velikana, izumitelja, od Nikole Tesle, Ruđera Boškovića, Fausta Vrančića, Slavoljuba Penkale i kroz ARCA-u nastavlja slavni niz još slavnijih inovatora.

 „Misija UIH je pokretanje mehanizama međusobnog djelovanja svih subjekata koji se javljaju u području inovacija, jačanje inovativne kulture, jačanje svijesti o intelektualnom vlasništvu i transferu znanja. To je složen proces ali nemamo pravo na odustajanje.“ – kazao je Ivan Bračić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske uoči otvaranja ARCA-e.

ARCA - izložba, koja se već 17. godinu zaredom održava u Zagrebu - zaslužuje najveću potporu i pozornost svih nas. Na njoj se promovira najveći broj ideja i inovacija iz Lijepe naše, a već godinama na njoj sudjeluju i inovatori iz regije, ali i iz cijelog svijeta. Ove godine su nam se pridružili inovatori iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Njemačke, Indije, Sirije i Irana kojima želim dobrodošlicu“ - istaknuo je dr.sc. Damir Tomić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture.


Generalni sponzor ove prestižne izložbe je tvrtka Končar, dok su tvrtke Tehnix, Bernarda kreveti i madraci i HS Produkt sponzori. Hamag Biroje institucija partner manifestacije.


Na sajmu inovacija Arca 2019 pruža se mogućnost svim sudionicima da na jednom mjestu predstave svoju inovativnost i kreativnost kao i postignute dosege na koje tržište nestrpljivo čeka.


Posljednjeg dana izložbe 19. listopada od 15:00 do 16:00 sati održat će se svečana dodjela nagrada.

Ulaz na ARCA izložbu je slobodan.


HIC.hr
foto:Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre