Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 


 


24.srpnja 2015.
POŽAR NA KORČULI
Požar lokaliziran, privedena piromanka koja je u tri dana izazvala više požara.

požar na Pelješcu, kod mjesta Pijavičino

fotografija:iz 24sata

Požar na Korčuli je lokaliziran, javio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković aizjavu objavio hrt.

Korčulanska policija uhitila je 24-godišnju djevojku koja je u mjestu Kneže na otoku Korčuli izazvala više požara. Djevojka je 21. srpnja oko 9.20 sati, u blizini jednog ugostiteljskog objekta na dva mjesta uz rub ceste zapalila nisko raslinje i suhu travu, nakon čega je i u skladištu ugostiteljskog objekta izazvala požar. Sva tri požara su intervencijom mještana i osoblja ugostiteljskog objekta ugašena.

Potom je 22. srpnja oko 11 sati, na dijelu neobrađenog zemljišta, upaljačem zapalila suhu travu i nisko raslinje. Opožarena je površina od oko 400 metara kvadratnih, a  intervencijom DVD Korčula i  mještana  ovaj  požar ugašen je u 12.35 sati.  

Također se sumnjiči da je istog dana, oko 23 sata, pokraj dvorišta obiteljske kuće zapalila suhu travu, nakon čega je 24.srpnja, oko 2.40 sati,  na katu kuće u kojoj boravi, izazvala požar koji je zahvatio zavjesu, vrata, klima-uređaj i dio kreveta. U oba slučaja vlasnik kuće je vrlo brzo ugasio požare.  

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, osumnjičena je u četvrtak kasno na večer s kaznenom prijavo predana pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave , priopćila je PU dubrovačko-neretvanska.Tijek požara na Korčuli

Požar na korčuli je počeo goriti još u subotu. Vatrogasci su ga tijekom nedjelje lokalizirali no prema posljednjim informacijama, vatra je izmaknula kontroli na području Smokvica. 
Vatra je progutala oko 500 hektara guste borove šume, maslinike, vinograde i poljske kućice. Stanovništvo najugroženijeg mjesta, Brne, nije evakuirano, Vatrogasci nastavljaju tešku borbu.

U srijedu oko 10 sati europarlamentarka Ruža Tomašić, inače stanovnica otoka Korčule, objavila je na Facebooku kako je Brna obranjena te da je požar pod kontrolom. "Brna je obranjena nakon još jedne neprospavane noći. Hvala vatrogascima, ali i svima vama koji ste u mislima i molitvama bili s nama. Nadajmo se samo da se vatra neće ponovno razbuktati", napisala je Ruža.


Kod Smokvice požar gasi oko 150 vatrogasaca sa 30 vatrogasnih vozila iz DIP-a Dubrovnik, Split, Zadar i Šibenik te županijske i sve lokalne vatrogasne snage otoka Korčule. Prema procjeni županijskog vatrogasnog zapovjednika, opožareno je oko 850 hektara borove šume, makije i niskog raslinja. Tijekom jutra na požarište je upućen jedan kanader.


24sata/hicVijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre