HIC grbovi-500-100


Made in Croatia


09.srpnja 2019.
NEMAR RODITELJA
Preminula djevojčica koja je pronađena u pregrijanom automobilu

hitna služba

U Pulskoj je bolnici preminula djevojčica koja je pronađena u pregrijanom automobilu a u kojem je provela dva sata. Djevojčica iz Rovinjskog Sela u četvrtak je ostavljena u automobilu, potvrdila je policija.

Provela je više od dva sata na visokoj temperaturi zbog čega joj je pozlilo te je hitno najprije prevezena u pulsku Opću bolnicu, a potom je prebačena u riječku.

Neslužbeno se doznaje da je podlegla posljedicama toplotnog udara i dehidracije zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi.

Policija je protiv 33-godišnjeg oca podnijela kaznenu prijavu.

Također se neslužbeno doznaje da je djevojčica spavala u automobilu, a otac ju nije htio buditi jer je trebao otići na 15-ak minuta do svog frizerskog salona, no to se produljilo na 2 sata. Ostavio ju je u zatvorenom, kipućem automobilu, nije upalio klimu, a prozore je zatvorio kako ne bi ulazila prašina s gradilišta. Djevojčicu u automobilu su primijetili radnici s gradilišta.


Došlo je do razvoja metaboličkog urušavanja, multiorganske disfunkcije uvjetovane teškim toplinskim šokom, zbog dugotrajne izloženosti visokim temperaturama, rekao je pof. dr. Sandro Dessardo, predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.

- Unatoč svim mjerama koje smo poduzeli, nažalost je oštećenje bilo tako teško da to nismo uspjeli, rekla je pročelnica Zavoda za intenzivno liječenje KBC-a Rijeka Kristina Lah Tomulić.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić izjavila je, komentirajući smrt djevojčice, da će stručnjaci sada procijeniti koje su kompetencije roditelja da skrbe o njihovo još dvoje djece.

- Riječki Centar za socijalnu skrb 'duboko je ušao u tu obitelj' čim se saznalo za ovaj tragičan slučaj, već kada se saznalo da je otac ostavio dijete u automobilu. Sada je na stručnjacima da procijene koje su kompetencije roditelja za skrb o ostalo dvoje djece i donesu odluke, rekla je Murganić nakon uručivanja službenih vozila obiteljskim centrima u nekoliko županija.  

Murganić je napomenula da prije tog slučaja nije bilo postupanja Centra za socijalnu skrb u toj obitelji. 

- Zaista ne možemo naći nikakvog razloga i nikakvog opravdanja za tu tragediju, ali nije centar bio upućen u tu obitelj, rekla je ministrica.


hrt/ HIC.hr

foto:


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre