ADRESAR HRVATA
IZVAN RH- 2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr01.kolovoza 2015.
UDARNI JE TURISTIČKI VIKEND
Velike gužve na hrvatskim cestama
Na hrvatskim prometnicama ovog vikenda će biti pojačan promet u smjeru mora zbog očekivanog velikog priliva dolaznih turista na more ali i u suprotnom smjeru zbog onih koji se vrćaju s odmora.

guzva na prometnicama

 Tijekom kolovoza Hrvatska će ugostiti najviše turista, oko 3,6 milijuna. Pritom približno 3,4 milijuna gostiju u najturističkijem kolovozu dolazi upravo iz inozemstva. Domaćini su sve fleksibilniji oko dana dolaska, ali većini je i dalje najzgodnije putovati vikendom a ovaj vikend je udani. Na hrvatskim prometnicama se stoga očekuje pojačan promet u smjeru mora zbog turista koji stižu ali i u suprotnom smjeru zbog onih koji se vrćaju s odmora. Velike kolone zamiječene su već danas na cestama. Iz HAK-a pozivaju na strpljenje prema strancima.Zbog prometne nesreće na autocesti A1 ispred tunela Sveti Rok (219.+500 km u smjeru
Splita vozi se otežano, u koloni od 5 km, a pred odmorištem Krka (315. km) u smjeru Zagreba vozi se usporeno jednim trakom.


Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora a kolone su:

-na zagrebačkoj obilaznici (A3), pred naplatom Lučko iz smjera Jankomira kolona je oko 9 km, a iz smjera Ivanja Reke oko 20 km,

-na autocesti A2 Zagreb-Macelj, od Zaprešića prema Jankomiru kolona je oko 2 km,

-na autocesti A4 Zagreb-Goričan, pred naplatom Sveta Helena kolona je oko 13 km,

-na autocesti A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je oko 4 km,

-na autocesti A7 Rupa-Diračje, pred naplatom Rupa kolona je oko 2 km,

-prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 2 km i djelomično se proteže na Istarski ipsilon.

Povremeno su zastoji na dionici autoceste A1 između Zagreba i Bosiljeva, duž Jadranske magistrale i na cestama u Istri, na prilazima turističkim središtima, te na Krčkom mostu.

Zbog prometnih nezgoda usporeno se vozi na autocesti A3 Bregana-Lipovac, poslije čvora Križ (78. km +450m) u smjeru istoka, između čvorova Slavonski Brod i Srenjaci (na 229. km) u smjeru Zagreba. Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 između južnog portala tunela Svetoga Roka i vijadukta Božići, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.
Magla manjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Slavoniji,Lici i Gorskom kotaru, te na autocestama: A1 između tunela Mala Kapela i čvora Gospić, na A3 Bregana-Lipovac između čvorova Nova Gradiška i Slavonski Brod i na A6Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice-Vrbovsko.

Pojačan je promet osobnih vozila na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom. Duža čekanja zabilježena su na GP Bajakovo, na izlasku kolona osobnih vozila duga je oko 4 km.

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja (do 8. rujna).

Od 03. kolovoza od 06,00 sati do 15. kolovoza do 06,00 sati, zbog radova, GP Vinjani Donji bit će
privremeno zatvoren za teretni promet.
Trajekti i katamarani plove redovnohrt/hic

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre