Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri

Accomodation in CroatiaPatria-Promocija, marketing agencija

 

20.lipnja 2015.
PRAZNICI U HRVATSKOJ, SPAJAJU SE RADNI DANI
Gužve na cestama već u petak od popodne, nastavit će se cijeli tjedan

Produženi vikend već u petak popodne napunio je ceste automobilima koji idu u smjeru juga.Pojačan promet zamiječen je već u petak tijekom prijepodneva u gradovima te na prigradskim cestama, ali i na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora, osobito na A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb što će se nastaviti i danas u prijepodnevnim satima. Gužve će se najviše osjetiti na naplatnim postajama Zaprešić, Lučko, Zagreb-istok i Sveta Helena. Pojačan promet bit će i na graničnim prijelazima, osobito iz smjera Slovenije (Macelj, Bregana, Goričan, Rupa, Pasjak, Kaštel i Plovanija).

Na autocesti A1 između čvorova Karlovac i Bosiljevo 2 kroz tunel Sveti Marko u smjeru mora dogodila se prometna nezgoda zbog koje se promet odvijao usporeno. Oko 10 sati ,nakon završetka očevid, promet je normaliziran poručuju iz HAK-a.

Povremeno gust promet očekujemo i na državnim cestama DC1 Zagreb-Karlovac-Slunj-Korenica-Gračac-Knin-Split, te na DC3 Karlovac-Delnice-Rijeka.

Problema bi, zbog radova, moglo biti na zagrebačkoj obilaznici (A3) gdje se u zoni čvora Jakuševec u oba smjera vozi servisnim kolnikom, kao i na čvoru Jankomir gdje se vozi suženim kolnikom u smjeru čvora Zaprešić. Gužve su moguće i na autocesti A4 Zagreb-Goričan između čvorova Sveta Helena i Komin u smjeru Varaždina.

Ponovno jačanje prometa očekujemo već u srijedu, 24. lipnja tijekom prijepodneva, a potom i na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora. Gužve se ponovno očekuju na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, s naglaskom na naplatnoj postaji Lučko gdje bi mogle biti kraće gužve.

Osim pojačanog prometa na državnim cestama kroz Liku i Gorski kotar, gužvi će biti, tijekom cijelog tjedna u Istri te u blizini turističkih odredišta na cijelom Jadranu.

Glavno obilježje ovog vikenda bit će povratak gostiju, kako domaćih, tako i sve većeg broja stranaca koji se već odmaraju na našoj obali. Značajno pojačan promet očekujemo tijekom cijele nedjelje, 28. lipnja, a osobito u poslijepodnevnim i večernjim satima na svim glavnim cestovnim pravcima. U popodnevnim satima gužve i čekanja očekujemo na naplatnim postajama Zagreb-istok (A3), Lučko (A1), Sveta Helena (A4) te Zaprešić i Trakošćan (A2).

Povremeno, vrlo gust promet imat ćemo na Istarskom ipsilonu, na Jadranskoj (DC8) i Ličkoj magistrali (DC1), te na Krku u smjeru Krčkog mosta gdje su mogući i duži zastoji.

Teško je savjetovati kojom cestom voziti, primjerice, u smjeru mora, no iskustvo govori kako je, zbog gužvi i dnevnih vrućina, najbolje krenuti u ranim jutarnjim satima odnosno tijekom noći, poručuju iz HAK-a.
rtl/hicVijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre