Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

ADRESAR HRVATA
IZVAN RH(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr04.svibnja 2015.
sponzorirano
ODLIČNA ORGANIZACIJA
Održana prva "Manager 20 – Youth reshaping the future" konferencija

Manager20-Youth reshaping the future u Zagrebu

ZAGREB: „Odlična organizacija i velik uložen trud studentskih udruga na žalost nije bio dovoljno shvaćen čak ni među mnogim studentima koji sutra pretendiraju biti manageri. Onda će sutra ti koji nisu došli pitati ove koji su bili danas, slušali, učili i minglali – Kako ste uspjeli?“, sažeo je Saša Cvetojević atmosferu s prvi puta organizirane konferencija Manager 20 – Youth reshaping the future, jedne od najvećih ovakve vrste u regiji održane od 22. do 24. travnja 2015. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.


Neočekivano organizirana od strane studenata i besplatna za posjetitelje, bogatim sadržajem oduševila je približno 300 hrvatskih te 70 stranih posjetitelja od doslovno Južne Amerike do Japana (Austrije, Njemačke, Etiopije, Nizozemske, Poljske, Španjolske, Švedske, Bangladeša, Ujedinjenog Kraljevstva, Afganistana, Kine, Hong Konga, Indije, Rusije, Švicarske, Portugala  i susjednih zemalja), ali i same ugodno iznenađene strane predavače koje su organizatori mjesecima pokušali prikupiti sa svih strana svijeta.
„Hvala vam puno na zadnjim inspirirajućim danima za koje vjerujem da su svi uživali u njima! Hvala i organizacijskom timu koji je odradio fenomenalan posao. Nemojte zaustaviti organizaciju ove konferencije i sljedeće godine, vidimo se opet! „ komentirala je gošća iz Etiopije.

„Hvala organizacijskom timu na fenomenalnoj konferenciji Manager20 – Youth reshaping. Odlično organizirana inspirirajuća konferencija koja je okupila ljude iz cijelog svijeta, prekrasno udomaćila posjetitelje te pružila mnoštvo zabave! Skidam kapu i zahvaljujem za izniman trud! „ oduševljeno je komentirao predavač - profesor s raznih sveučilišta u Stockholmu, Gregg Vanourek.

Što je moderna ekonomija, po čemu se razlikuje od dosadašnjih shvaćanja te kako poslovnu ideju „pripremiti“ za investicije bile su neke od podtema prvog dana konferencije koje su prezentirali mnogobrojni stručnjaci poput Stefana Perkmann Bergera iz Austrije, Poljaka Piotra Maszczyka s varšavskog fakulteta ekonomije te Damira Zeca (IBM Hrvatska). Sudionicima su temu predstavili i Velimir Srića i Vatroslav Škare, profesori fakulteta domaćina. Saša Cvetojević sudjelovao je u završnom panelu dana te publiku potaknuo na uključenost u raspravu. Nakon formalnog dijela slijedio je „Zagreb walking tour“ koji je omogućio stranim posjetiteljima upoznavanje Zagreba, dok su večernji sati bili rezervirani za networking program između sudionika radi upoznavanja i razmjene kontakata s kolegama iz cijelog svijeta.

Tema drugog dana Koliko je diploma bitna za poslovni uspjeh te da li je dovoljna?„ oduševila je okupljene predavanjima Pavela Vassiljeva (Estonija), Maxima Barahone (Francuska) te Nadye Zhexembayeve (TedX predavačica). Posebnu pažnju studenata privukle su upute o ponašanju na razgovoru za posao Vladimira Benića te završni panel u kojem su sudjelovali predstavnici odjela za ljudske potencijale poduzeća Valamar Hotels & Resorts (Sandra Miletić), Atlantic Grupa (Vesna Potelj), Vip (Madlena Đurović), Rimac Automobili (Aco Momčilović) i Metro Cash & Carry Hrvatska (Tea Vidaković). Slijedila je radionica MojPosao, speed dating na kojem su studenti imali prilike saznati sve informacije o zapošljavanju u renomiranim hrvatskim poduzećima, „Opportunity hunt“ u obliku istraživanja Zagreba za strane studente te „Croatian dinner“.
Jedan od sudionika, Afganistanac Bezhan Muradi kojeg niti dvije potrebne vize nisu spriječile da se pojavi u Zagrebu prenio je svoje iskustvo: 
„Ispričat ću vam priču. Ima jedan tip u Kabulu koji vješa svoju diplomu ispred kolica na kojima mu stoji krumpir kojeg prodaje i stalno govori da ti diploma nije dovoljna da nađeš posao, da moraš znati stvari. Moraš se maknut iz svoje zone ugode, poznatog okruženja. Evo, ja nikad nisam bio van Afganistana i ovo mi je bila odlična prilika. Konferencija je izvrsna, kao i država, grad, ljudi. A i jeftino je! „

Tematski opušteniji završni dan konferencije s naslovom „Success through passion – Student motivation, travelling, innovations, sports and lifestyle“ među ostalima je ugostio Nikolu Jellačića (Google), Luku Sučića (Hub:raum), Luku Arbusa (Five), Idu Pandur (GreyEntourage) i europskog prvaka u gimnastici Marija Možnika. Snažnu podršku publike dobila je priča asistentice Ekonomskog fakulteta Rebeke Danijele Vlahov koja je odslužila vojsku, a iskustva s putovanja sudionika panela „Destination unknown“ dodatno su zagrijala atmosferu u dvorani. Zatvaranje konferencije pripalo je Franu Mikuličiću, a nastup švedskog predavača Gregga Vanoureka posjetitelje je naučio kako „hrabrost nije samo odsustvo straha, nego i volja pokušati čak i kada si uplašen“. Citatom „my ego is not my amigo“ izazvao je pozitivne emocije i sveopće odobravanje publike. Podjela certifikata o sudjelovanju posjetiteljima te završna proslava kroz pub crawl Zagrebom zaokružili su trodnevni događaj.

„Manager20 - Youth reshaping the future konferencija najveća je studentska internacionalna konferencija u ovom dijelu Europe te smo izuzetno ponosni što je Ekonomski fakultet prepoznao važnost, ali i nužnost ovakvog tipa konferencije za domaće, ali i strane studente. Organizacijski tim je šest mjeseci intezivno radio na organizaciji uz sve obaveze na fakultetu kako bi studentima omogućio dodatni način stjecanja znanja, upoznavanje stranih studenata i njihovih kultura te mogućnost druženja s vrhunskim stranim predavačima. Vjerujemo kako smo u tome uspjeli i da će konferencija iz godine u godinu postati dodatna vrijednost Ekonomskog fakulteta. „ navela je Katarina Belić, urednica časopisa Managerčiji je dvadeseti rođendan bio i povod ove konferencije.

Organizacijski tim činili su predstavnici studentskih udruga sa Ekonomskog fakulteta: Manager – studentski poslovni list, Hrvatska studentska asocijacija, AIESEC Zagreb i Financijski klub. Uspješno provođenje konferencije, tri dana posvećena aktualnim temama i bogati popratni program privukli su komplimente predavača i internacionalnih posjetitelja, a potpunom dojmu nedostajao je jedino veći odaziv hrvatskih studenata.

Helena Tomić /HIC

 

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre