HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/Made in Croatia, suveniri


20. studeni 2018.
JAMČEVINU PRIKUPILI PRIJATELJI
Ivica Todorić izlazi iz Remetinca uz 7,5 milijuna kuna jamčevine
Agrokor, Ivica Todorić

Obrana Ivice Todorića uplatila je jamčevinu od 7,5 milijuna kuna. Njegovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković rekli su da su mu u prikupljanju novca pomogli prijatelji.

Izlazeći iz zgrade suda odvjetnica Sloković novinarima je kazala da je jamčevina stigla te da je sudac istrage ukinuo istražni zatvor, uz određene mjere opreza. Todorić je dao obećanje da neće napuštati boravište bez dozvole suda, kazala je Sloković, dodajući da će Todorić danas izaći iz zatvora u Remetincu gdje se nalazi od izručenja Hrvatskoj.

Odgovarajući na novinarska pitanja Sloković je kazala da su Todorićevi prijatelji novac za jamčevinu skupljali tri dana, a nije željela otkriti o kome je riječ. Ipak, kazala je da sud zna tko je uplatitelj.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić kazao je da je Todorić na ročištu upozoren da, ukoliko bude prekršio dio mjera opreza, jamstvo pripada državi, a on se vraća u istražni zatvor.

Na pitanje zna li tko je uplatitelj jamčevine Devčić je kazao da je za sud relevantno samo da je novac položen.

Todorića nakon ročišta vraćaju u Remtinec, gdje će se razdužiti i biti pušten na slobodu.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova koje je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.hrt /HIC.hr
foto:

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre