HIC  Made in Croatia, suveniri


23.srpnja 2018.
Tpolinski val u Hrvatskoj, temperature i do 36°C
Zbog izrazito visokih temperatura izdan je žuti alarm za regije Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospić, Knin, Rijeka, Split i Dubrovnik.

jarko sunce

Prema prognozi DHMZ-a danas će u Hrvatskoj biti sunčano i vruće. Na kopnu povremeno umjerena naoblaka, a uz jači razvoj oblaka pokoji poslijepodnevni lokalni pljusak s grmljavinom moguć je uglavnom u Slavoniji i Baranji, piše vecernji.hr.


Mjestimice će puhati umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu i bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 36 °C. Za veći dio Hrvatske je oglašen žuti meteoalarm što znači da će vrijeme biti potencijalno opasno.


Na kopnu će temperature tako biti do 33 °C dok će na Jadranu temperature ići do 35 °C. Žuti alarm zbog izrazito visokih temperatura izdan je za regije Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospić, Knin, Rijeka, Split i Dubrovnik. U Šibeniku je u 9 sati izmjereno 31.1 stupnjeva Celzijevih. Nešto manje, 30,6 °C izmjereno je na splitskom Marjanu. Ista je temperatura izmjerena i u Rijeci. Najviša temperatura u 9 sati izmjerena je na mjernoj postaji Monte Kope gdje je bilo 31.5 °C.

vecernji.hr/HIC.hr
foto:


 


 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre