Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri


ADRESAR HRVATA
IZVAN RH 2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in CroatiaPatria-Promocija, marketing agencija


21.svibnja.2015.
U DUBROVNIKU USKOK LOVI DILERE
Priveli dvojicu sumnjivaca, uhićenja i pretresi i u BiH
policija

DUBROVNIK - U sklopu međunarodne akcije suzbijanja trgovine narkoticima policija u Dubrovniku provodi uhićenja, potvrđeno je u četvrtak ujutro u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

Na cestovnim izlazima iz Dubrovnika građane su jutros dočekali pripadnici MUP-a s "dugim cijevima”, a kako se doznaje, riječ je o akciji USKOK-a.
Jutros rano, već oko 6,25 sati, pred poznatim dubrovačkim caffe barom "Whats up" primjećeni su policajci: jedan "klasični" i dvojica pripadnika Interventne postrojbe odnosno "specijalaca". I dok su po jedan "klasični" i jedan "specijalac" na neki način čuvali stražu ispred objekta, u unutrašnjosti kafića također su zamijećena još dvojica "specijalaca", javlja Dubrovački vjesnik. Policajci su viđeni i u Čajkovici, na obali Rijeke dubrovačke i neposredno uz izletnički brod Jug koji je tu na vezu.

Duge cijevi uočene su i na ulicama nekih gradova susjednih država gdje su na meti policije ponovno preprodavači droge. Navodno, ovaj put posebno kokaina te sintetskog amfetamina i ponovno marihuane.

Akciju kodnog imena 'Maska' od ranih jutarnjih sati provode policajci MUP-a Republike Srpske u Banjoj Luci i Trebinju, javlja klix.ba. Akcija u BiH se provodi pod nadzorom Tužiteljstva BiH s ciljem dokumentiranja kaznenog djela organiziranog kriminala, a vezano za neovlaštenu preprodaju opojnih droga i krijumčarenje u zadnjih šest mjeseci na podrućju Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika.

Kako javlja klix.ba, u tijeku je uhićenje više osoba, među kojima i policijskih službenika.
Dubrovački vjesnik neslužbeno od pouzdanih policijskih izvora doznaje da je riječ o koordiniranoj regionalnoj policijskoj akciji koja je dobila kodni naziv „Gladius 3“.

Nakon pojave pripadnika Interventne postrojbe na raskrižjima te te pred caffe barom Whats Up i izletničkim brodom Jug Dubrovnik, dobili smo dojavu da je u tijeku i pretraga nekih obiteljskih kuća i stanova. Sve je više indicija koje upućuju da je riječl o akciji usmjerenoj protiv sudionika ilegalnog tržišta narkotika.
Po mnogo čemu, ozračje podsjeća na provedbu akcije Gladius u travnju 2013. godine. Podsjetimo, tada je uhićena ukupno 51 osoba tijekom jedne od najvećih koordiniranih akcija koja je istodobno realizirana u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori. Tadašnja su uhićenja koordinirana iz Dubrovnika, a rezultirala su zapljenom ukupno 376 kg marihuane, 523 gr heroina i više stabljika canabisa. Tada je zaplijenjeno i sedam pištolja, jedna puška, devet ručnih bombi, dva samostrela, 4.350 komada raznog streljiva i čak 22,2 kg plastičnog eksploziva, piše Dubrovački vjesnik.

 

 Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre