13. studenoga 2014.
Potpora hrvatskim braniteljima iz Australije, od Hrvatskog svjetskog kongresa

12 studenog 2014, Melbourne

HRVATSKI SVJETSKI KONGRES, AUSTRALIJA:   POTPORA HRVATSKIM DOMOLJUBIMA,HRVATSKIM BRANITELJIMA,  HRVATSKIM RATNIM VOJNIM INVALIDIMA

Potpora Hrvatskim domoljubima, Hrvatskim braniteljima ,Hrvatskim ratnim vojnim invalidima koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja u glavnom gradu svih Hrvata,koji su u krvlju stekli i obranili  Hrvatsku državu, državu koja je bila nedosanjani san mnogima ,potpora svima onima koji su u tu svetinju ugradili sebe,svoje živote,svoju patnju,jauk i bol ,dijelove svoga tijela,svoje zdravlje –svima onima koji dižu svoj glas i staju u obranu digniteta Domovinskog rata i odnosa prema stradalničkoj i braniteljskoj populaciji.

Teško nam je danas tisućama kilometara udaljeni od rodne grude, shvatiti što se to dešava,kojim životima i sudbinama,čašću i ponosom se ponovno poigrava vladajuća garnitura,gdje je nestao taj osjećaj za hrvatskog ratnika,domoljuba,stradalnika-sve ono u što smo se zaklinjali i zavjetovali kada ste svima nama ,i domovinskoj i iseljenoj Hrvatskoj podarili državu i nezavisnost,slobodu i čast da budemo i ostanemo svoji na svome nakon vjekovne borbe za opstanak i preživljavanje na ovim našim prostorima.

Niste je iz krvi i muke poginulih,osakaćenih,oboljelih predali vladajućim garniturama da od nje čine svoju .....već ste je podarili na vječno čuvanje hrvatskom narodu,hrvatskom čovjeku,hrvatskom vojniku.

Godinama ukazujete na jedan neprimjeren odnos spram hrvatskim braniteljima,domovinskom ratu kao cjelini,gdje se istina i doprinos naših branitelja omalovažava, često uspoređuje sa onima koji su izvršili agresiju i nanijeli veliko zlo i patnju, razaranje domova i obitelji,hrvatskog nacionalnog bića.
Kao da ste riječi upućivali nijemima i gluhima, kao da su te riječi odlazile u provaliju razuma i
pravde.

 Istina o domovinskom ratu nikada i ni po koju cijenu se ne smije dovesti  u pitanje te moramo držati vrijednosti iz domovinskog rata dok je hrvatskog srca i hrvatskog bića .

Svi zajedno imamo tu svetu zadaću, moramo voditi računa i birati riječi kada govorimo o nacionalnim vrijednostima  među kojima je i domovinski rat,naročito oni koji obnašaju najviše dužnosti u hrvatskom društvu, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali i koje ideologije zastupali.
Jedina opcija i jedina ideologija je –Hrvatska.

Nitko ne može biti amnestiran kada je Hrvatska u pitanju, nitko tko dovodi u pitanje opravdanost stvaranja državnosti,ni onaj koji izjednačava žrtvu i agresora,ni onaj koji takve pokušaje i poteze odobrava , ne sankcionira , ne nalazi riječi isprike ili snošenja svoga dijela odgovornosti.

Ministarstvo branitelja ,treba u pravom smislu biti  ministarstvo BRANITELJA iz Domovinskog rata,institucija koja predvodi u širenju i promicanju istine o domovinskom ratu,institucija koja ne provocira, institucija koja nije oponent braniteljskoj populaciji, institucija koja u svakom pogledu skrbi o toj populaciji bez obzira na političke akrobacije vladajućih.

Biti dragovoljac domovinskog rata, zatočenik srpskih kocentracijskih logora, HRVI-ministar ;biti mlad, i dijete stradalnika domovinskog rata, ikone hrvatskog ratnog novinarstva,biti pomoćnik ministra branitelja  –sve to još više obvezuje na očuvanje pijeteta prema svima onima koji su ostavili svoj život i svoje zdravlje na putu samostalnosti i slobode,podrazumijeva uvažavanje Vas koji imate pravo,dužnost i čast da dignete glas kada se gazi po svetinji –Domovinskom ratu. Umnogome začuđuje koliko krakovi politike i jeftinog politikanstva duboko mogu prodrijeti u tkiva onih koji bi prvi trebali biti nesalomljiva brana svim nastojanjima  iskrivljavanja istine o domovinskom ratu i očuvanje skrbi o braniteljima i stradalnicima.

U ovoj teškoj gospodarskoj situaciji,neperspektivnosti i neimanju rješenja za izlazak iz tunela problema hrvatskog društva ,igra se na kartu iscrpljivanja vaše snage,vašeg zdravstvenog stanja,okretanja dijela javnosti prema stradalničkoj populaciji ,ponovno se žele na mala vrata unijeti podjele u braniteljsku populaciju. Kao da i sama crna statistika o broju suicida branitelja, teških oboljenja branitelja, nezaposlenosti,neperspektivnosti i očaju zaboravljenih i ostavljenih ne zvone na uzbunu. Prebrzo se vjetru zaborava predaju one vrijednosti koje bi trebali tako čvrsto držati,čuvati u svojim glavama, srcima,duši.

Sve to boli, boli više od patnje i rane iz rata koju i dan danas nosite u sebi.

Ali Vi koji ste imali snage, vi koji ste imali odvažnosti i hrabrosti stati goloruki pred agresora,izvojevati u žrtvi i patnji najveću pobjedu Hrvatskog naroda,prinoseći na oltar Domovine svoje zdravlje,dijelove svoga tijela, koji ste proživjeli fizičke i psihičke strahote, pokazali ste i ovog puta ,ustrajnije nego itko do sada – da treba reći dosta šutnji i podmetanjima te stati u obranu nacionalnih vrijednosti.

Budite ustrajni, a hrvatsku vladu,hrvatske institucije pozivamo na više sluha i volje za rješavanje ovog teškog i mučnog stanja ,jer pred njima ne stoje oni koji žele rušiti ,već stoje i dižu glas razuma oni koji su stvarali i sačuvali vrijednosti našeg društva.

Hrvatski svjetski kongres Australije svima vama koji i pored teško narušenog zdravlja ,s gelerima koji kolaju vašim tijelom,prosvjedujete pred institucijom, ministarstvom branitelja u glavnom gradu svih Hrvata,Zagrebu  - pruža istinsku podršku u traženju vaših prava i zahtjeva , jer vi ste glas istine o domovinskom ratu,vi zaslužujete skrb,potporu,uvažavanje iseljene i domovinske Hrvatske.

Vi niste naš teret-vi ste naša istina i naš ponos.


Dopredsjednik HSK za Australiju
Ante Radić
                                                                                                                     

 HIC-oglas
Adresar Hrvata izvan RH


ADRESAR HRVATA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE
, naručite
512 stranica, 2700 rijetko dostupnih adresa


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre