HIC


zlatnici i srebrnjaci

Atena extra djevičansko maslinovo ulje

 

 

15.veljače 2021.
HRVATSKA PJESMA ZA EUROSONG
Pobjednica ovogodišnje Dore je pjesma "Tick-Tock" u izvjedni Albine Grčić


Albina Grcić, pobjednica Dore 2021


Protekle subote u Opatiji je održan izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije "Dora 2021", pobjedila je pjesma "Tick-Tock" u izvedbi mlade Splićanke Albine Grcić.

Na pozornici u dvorani Marino Cvetković u Opatiji natjecalo se čak 14 izvođača koji su pokušali izboriti svoju kart za put u Rotterdam, gdje će se ove godine održati Eurosong. Pobjedu je odnijela mlada Splićanka Albina Grčić (22) pjesmom "Tick-Tock", koja je televotingom dobila 120 bodova od publike.
Drugoplasirana pjevačica Nina Kraljić (28), koja je Hrvatsku na Eurosongu predstavljala 2016. godine, nakon proglašenja pobjednice ostala je vidno razočarana te prozvala organizaciju natjecanja.


Dan nakon pobjede mlada Albina za vecernji list je izjavila:
– Iskreno ću vam reći, moj tim i ja se ne znamo toliko dugo, ali smo se jako povezali na emocionalnoj razini i toliko smo svi bili uključeni u ovo... Dali smo maksimum od sebe i mislim da je to u konačnici presudilo. Da mi nismo disali skupa, vjerujte mi, ne bi se to tako ni osjetilo. Sinoć mi još nije dolazilo do glave, sad već malo dolazi...Što se kaže, nadošla sam. Primila sam poruke od svoje obitelji i bližnjih. Pa čak i od ljudi koje uopće ne poznajem. To su takve neke lijepe reakcije i vidim da stranci jako pozitivno reagiraju i sada upravo vidim da smo prvi na trendingu. Ne znam stvarno... bez riječi sam. Rekli su mi: "Jesi ti svjesna da se tebi život sada preko noći promijenio!?" I uistinu je tako, ali ono što je najvažnije jest da ja stvarno budem prizemna, svjesna i zahvalna na svemu što mi se događa i, naravno, da se trudim i dalje i uživam u onome što radim – rekla nam je Albina gotovo u jednom dahu, a u nastavku kaže da je slavlje bilo u skladu s "novim normalnim" uvjetima. Kada je riječ o čestitkama koje joj pristižu, ističe da su joj ih već svi uputili – osim Nine Kraljić.


Nisam razočarana što mi Nina nije čestitala, ja se želim okružiti pozitivnim ljudima kao i dosad, to mi je jedino važno. Svi su mi drugi čestitali, ona je tek jedna kap u moru... – kazala je Albina iskreno za Slobodnu Dalmaciju.
U jučerašnjem razgovoru rekla je kako za nju nema odmora i da već kreću pripreme za Rotterdam. – Definitivno ćemo se dati još više. Mislim da se stvarno primijetilo da smo profesionalno pristupili ovom projektu i to je prvenstveno zato što svatko od nas u timu voli svoj posao maksimalno i sve smo radili iz ljubavi, pa tek onda zbog posla. Nadam se da ćemo u tom duhu i nastaviti. Mislim da smo jako dobra ekipa, već smo kao mala obitelj i u cilju mi je da tako ostane; da se ugodno radi, da je bez ikakvog presinga. Imamo jako lijepu podršku od publike, od HRT-a i od Universala koji me od početka podržava. Stvarno ću se potruditi da nastup na Eurosongu bude na još većem nivou, da ne razočaramo našu, ali ni stranu publiku. Tako da zaista možete očekivati sve! – zaključuje Albina.


Podsjetimo na ovogodišnjoj Dori, Nina Kraljić je osvojila drugo mjesto pjesmom "River". Očito razočarana na svojem facebook profilu je obznanila da neće više surađivati s HRT-om te se prisjetila svog odlaska na Eurosong 2016. godine.

Rekoh, HRT i ja smo finito. Ne mislim si više nikad dozvolit da slušam na vlastitoj tonskoj probi (jedinoj) prvih 15 minuta Albininu pjesmu, a ne svoju u vlastite in ear slušalice i to 4 dana prije nego što se kao znaju rezultati. Pjesme radim iz ljubavi, smatrala sam i smatram da je pjesma Rijeka zaslužila veći stage i pažnju, ali ne bi si nikad to dozvolila više. Ionako se ovo trebalo desiti jer mi je dosta glumatanja, cenzure i pozadinskih kulisa o kojima nitko ništa ne zna, ali vrijeđat se može. Čestitke Miji, Bernardi i Tomi i Filip je divan bio. Osobno svi 4 su mogli pobijedit. Ostalo neću komentirat. Tko hoće neka prati projekt dalje, tko neće – ne mora. Ionako se u ovoj državi od poštenog ne može živjet, pa stvarno radiš ovo iz čiste ljubavi jer više para potrošiš nego što zaradiš. Osim ako nemaš background", poručila je.

Poslušajte "Tick-Tock" u izvedbi Albine Grcićhrt/ HIC.hr
foto:hrt
 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre