HIC grbovi-500-100
Vijesti |Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O namazastave-stalci-koplja

zastava na stalku


28.srpnja 2022.
OGLASILO SE NA TWITTERU
Veleposlanstvo SAD-a šokirano Izetbegovićevom izjavom o prebrojavanju arsenala

Izetbegović na predizbornom skupu u Hađičima


Nakon što je predsjednik bošnjačkog SDA-a Bakir Izetbegović na jučerašnjojpredizbornoj tribini u Hadžićima rekao kako su se Bošnjaci već "prebrojali za ne daj Bože" , stigla je oštra reakcija američkog veleposlanstva u BiH.
Kako do snage, kako do vojne snage i imamo li mi odgovor, za ne daj bože, najgore scenarije? Imamo, prebrojali smo se, koliko lovaca imamo i koliko mladih i instruktora na dronovima... Dalje neću, ali evo, samo da znate", poručio je Izetbegović.

Američko veleposlanstvo u BiH oglasilo se na twitteru oštro osuđujući Izetbegovićeve izjave koje ocjenjuju kao "implicitno poticanje na nasilje".

Iz veleposlanstva su poručili kako su "šokirani i zaprepašteni jučerašnjim zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića koji su, sasvim očekivano, izazvali nepromišljen odgovor Milorada Dodika“ U objavi stoji da su prije trideset godina građani BiH propatili kroz brutalan rat.

"U 2022. građani zaslužuju bolje lidere od onih koji pozivaju na etničke podjele i onih koji potiču etničke napetosti“. Smatraju da građani BiH zaslužuju lidere koji će raditi na općem dobri i donositi teške odluke koje su neophodne da ta zemlja osigura svoje mjesto u euroatlantskoj zajednici naroda.

"Istinska predanost suradnji i kompromisu, a ne implicitna prijetnja nasiljem, potrebna je za rješavanje problema ove zemlje, koji postaju sve gori“, stoji u objavi.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske poručio je Izetbegoviću da mora računati s time da za najgore scenarije i Srba ima dovoljno.IZETBEGOVIĆ O PREGOVORIMA: Vrtio sam u krug, našao sam način da vrijeme prođe


Na društvenim mrežama kruži video isječak tribine SDA u Hadžićimana kojoj je Bakir Izetbegović priznao kako je, zapravo, svo vrijeme glumio da pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH, a zaparavo je “vukao za nos” Hrvate i međunarodnu zajednicu. Trenutak kada Bakir Izetbegović priznaje kako je svo vrijeme glumio da pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH pogledajte na 38:38./HMS/

Izetbegović je, između ostalog, kako prenosi Dnevnik.ba, kazao da je bio pod velikim pritiskom i da je nagovaran da pristane na izmjene Izbornog zakona BiH.

Ali jesu pokušavali, ovo što rade… ali sa mnom da me negovore na te stvari. I to je trajalo godinu dana. Ja sam zaista bio pod pritiskom, ja sam to vrtio u krug, našo načina da vrijeme prođe”, rekao je Izetbegović.HMS/


HIC.hr
foto:

 Vijesti |Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre