HIC https://made-in-croatia.com.hr/hr/proizvodi/drzavna-i-druga-obiljezja-drzavna-obiljezja-213
vijesti-svijet
zlatnici i srebrnjaci


ATZENA maslinova ulja

22.veljače 2021.
NEZGODA U ZRAČNOM PROMETU
Prizemljuju se svi zrakoplovi Boeing 777 zbog kvara motora na dva zrakoplova

Boeing 777, kvar motoraAmerički regulatori najavili su u nedjelju dodatne inspekcije aviona Boeing 777 koji koriste isti tip motora koji je zbog kvara dan ranije doveo do otpadanja dijelova aviona iznad Denvera, a Japan je obustavio njihovu upotrebu dok razmatra koje mjere treba poduzeti.

Federalna zrakoplovna uprava (FAA) je priopćila da će izdati hitnu direktivu kojom će se naložiti pojačani pregledi svih aviona Boeing 777 s motorima Pratt & Whitney 4000.

Regulatorni potezi koji uključuju motore Pratt & Whitney 4000 uslijedili su nakon što je Boeing 777 United Airlinesa u subotu sigurno sletio u međunarodnu zračnu luku Denver nakon što mu je otkazao desni motor.

Na slikama koje je policija objavila u Broomfieldu, u državi Colorado, vidjeli su se ostaci aviona, razne krhotine motora na zemlji i travnjaku, a videosnimke pokazuju kako gori motor, avion obavijen crnim dimom.

Boeing Co priopćio je u nedjelju da zrakoplovnim prijevoznicima preporučuje obustavljanje rada 69 Boeinga 777 u uporabi i 59 u skladištu sve dok Federalna zrakoplovna uprava (FAA) ne utvrdi odgovarajući protokol inspekcije.

United Airlines je u nedjelju rekao da će dobrovoljno i privremeno ukloniti svoja 24 aktivna zrakoplova tog tipa iz svog rasporeda.

Japansko ministarstvo prometa naložilo je Japan Airlines Co Ltd-u (JAL) i ANA Holdings Inc-u da obustave upotrebu Boeinga 777 s motorima P & W4000, dok razmatra hoće li poduzeti dodatne mjere.

Ministarstvo je reklo da se lani 4. prosinca JAL-ov let od zračne luke Naha do međunarodne zračne luke Tokio vratio u zračnu luku zbog kvara na lijevom motoru oko 100 kilometara sjeverno od zračne luke Naha.

Taj je zrakoplov iste dobi kao i 26-godišnji zrakoplov United Airlinesa koji je sudjelovao u subotnjem incidentu.
United je jedini američki operater tih zrakoplova, prema FAA. Ostale zrakoplovne tvrtke koje ih koriste su u Japanu i Južnoj Koreji, rekla je američka agencija.

Na temelju početnih informacija zaključili su da bi trebalo povećati interval pregleda za šuplje lopatice ventilatora koje su jedinstvene za ovaj model motora, a koristi se samo na avionima Boeing 777.

Kvar na dva zrakoplova


Dva Boeingova zrakoplova u subotu su doživjela kvarove na motorima nakon polijetanja, koji su doveli do otpadanja njihovih dijelova, rezultirajući ozljedama dviju osoba u Nizozemskoj te oštećenjem vozila i kuća u Nizozemskoj i SAD-u. 

Njemačka novinska agencija DPA prenosi da je u subotu kratko nakon polijetanja Boeingova zrakoplova iz zračne luke Maastricht Aachen za New York izbio požar na jednom od četiriju motora zrakoplova. Nekoliko komada metala palo je na tlo u sjevernom dijelu Meerssena u Nizozemskoj i ozlijedilo dvije osobe. O štećeno je nekoliko automobila i kuća.

Starija je žena pogođena krhotinom u glavu i odvezena je u bolnicu, a još je lakše ozlijeđeno i jedno dijete koje je pretrpjelo opekline nakon što je pokušalo sa zemlje podići krhotine. Zrakoplov je prisilno sletio u belgijskom Liegeu i istraga je u tijeku.

Hrvatski šah, set

I Boeing 777 kompanije United Airlines imao kvar motora

Zrakoplov, star 26 godina, s 231 putnikom i 10 članova posade poletio je prema Honoluluu, no ubrzo nakon polijetanja pretrpio je kvar motora, izvijestili su iz zrakoplovne kompanije, a u prvim vijestima nije bilo izvješća o ozlijeđenima ni u avionu ni na zemlji.
Na slikama koje je policija objavila u Broomfieldu, u državi Colorado, vidjeli su se ostaci aviona, razne krhotine motora na zemlji i travnjaku, a snimljene videosnimke pokazuju kako gori motor na avionu obavijenom crnim dimom.

Boeing je odbio komentirati kvar zrakoplova i pitanja uputio United Airlinesu.hrt.hr /HIC.hr
foto:

 
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre