HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
poklon paketi

pokon paketi


hrvatski šah

Hrvatski šah, set


zastave-stalci-koplja

zastava na stalku

23.studeni 2021.
ZBOG VISOKE STOPE ZARAZE
Amerikancima se preporuča da ne putuju u Njemačku, na popisu je i Hrvatska

američka zastavaAmerički State Department upozorio je u ponedjeljak da se ne putuje u Njemačku zbog trenutnog ubrzanog širenja koronavirusa u toj zemlji, a na popisu visokorizičnih zemalja nalazi se i Hrvatska.

Upozorenje State Departmenta na razini 4 protiv putovanja u Njemačku povezano je s najnovijom procjenom situacije američkog Centra za kontrolu i sprečavanje bolesti (CDC).

- Izbjegavajte putovanja u Njemačku. Ako morate tamo ići, osigurajte se da prije puta budete potpuno cijepljeni, upozorava CDC.

- Zbog trenutne situacije u Njemačkoj, čak i potpuno cijepljenima može prijetiti rizik da dobiju i šire varijante covida-19, dodaje CDC.

Njemačka se suočava s porastom broja zaraženih i medicinski stručnjaci i kancelarka Angela Merkel upozorili su da se bolnice već bore u nekim regijama.

Broj novih slučajeva zaraze u zemlji udvostručuje se svakih 12 dana.

Njemačka i Danska su među državama za koje je objavljeno upozorenje na razini 4, najviši stupanj ljestvice CDC-a.

Upozorenje razine 4 također se primjenjuje za druge države u Europi trenutno teško pogođene pandemijom, među kojima su Belgija, Hrvatska, Mađarska, Austrija i Nizozemska.

Za Francusku i Italiju primjenjuje se razina 3, u sklopu koje se putnike poziva da razmotre svoje planove za putovanja.

Prije pandemije, najviši stupanj upozorenja bio je uglavnom rezerviran za države poput Afganistana i Iraka, u kojima traju krize i sukobi.


SAD ne ide prema lockdownu


SAD ne treba uvesti novi 'lockdown' kako bi suzbio širenje COVID-a te će se osloniti na druge dostupne alate, kazao je koordinator Bijele kuće za borbu protiv COVID-a Jeff Zients, dok je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki istaknula da zdravstveni savjetnici administracije ne preporučuju lockdown.


-
Ne idemo u tom smjeru. Imamo alate za ubrzanje izlaska iz ove pandemije: dostupna cijepljenja, booster doze, cijepljenje djece i liječenje. Možemo suzbiti virus bez da na bilo koji način ugasimo našu ekonomiju, kazao je Zients novinarima u Bijeloj kući.

Napomenuo da je u petak američki regulator odobrio tzv. booster dozu za sve odrasle Amerikance u petak te da je treću dozu cjepiva od tada primilo 3 milijuna Amerikanaca.

- Nemojte odgađati, primite svoj booster kako bi imali bolju zaštitu od COVID-a 19 dok se približavamo zimi, kazao je.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki odvojeno je novinarima kazala da zdravstveni dužnosnici trenutno ne preporučuju lockdown za suzbijanje pandemije. Psaki je istaknula da je administracija fokusirana na to da se što više Amerikanaca cijepi.

Oko 71 posto odraslih Amerikanaca u potpunosti je cijepljeno protiv COVID-a 19 , dok ih je 82 posto primilo barem jednu dozu.

- Trenutni sedmodnevni prosjek zaraženih u SAD-u, zemlji s oko 330 milijuna stanovnika, je 92.800 novozaraženih dnevno, što je porast od 18 posto u odnosu na tjedan ranije, istaknula je na konferenciji za medije direktorica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Rochelle Walensky. Hospitalizacije su pak porasle za 6 posto na oko 5.600 dnevno.


HRT.hr/ HIC.hr
foto: arhiv

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre