HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/

zlatnici i srebrnjaci

Atena extra djevičansko maslinovo ulje


28.siječnja 2021
71.GODIŠNJAK BACIO BOMBU NA DJELATNIKE HEP-a

Jedan ozlijeđeni djelatnik HEP-a prebačen je u zagrebačku bolnicu i u živornoj je opasnosti

HEP-ovo terensko auto


HEP-ov radnik, kojeg je uz još dvojicu njegovih kolega, eksplozivnom napravom ranio 71-godišnji Milorad M. u Pakracu, sinoć je operiran u KBC-u Zagreb. Imao je više gelera u glavi, trbuhu, a najviše po nogama.


Pacijent je trenutačno u jedinici intenzivnog liječenja, čekaju se rezultati dodatnog skeniranja kako bismo odredili dodatnu terapiju za liječenje središnjeg živčanog sustava. Kirurško zbrinjavanje trbušne šupljine je završeno, a po očitanju skenova nastavit ćemo terapiju intenzivnog liječenja središnjeg živčanog sustava, dakle teške su ozljede, u ovome momentu je u životnoj opasnosti, rekao je za HTV prof. dr. sc. Slobodan Mihaljević, predstojnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje KBC-a Zagreb.

Podsjetimo, zločin se dogodio u srijedu u Ulici Jana Žiške u Pakracu. Djelatnici HEP-a su stigli radi isključenja struje na Miloradovoj kući. Parkirali su službeni kamion ispred kuće, pokraj stupova s naponskim kabelima. Nakon što su pozvonili na vrata, Milorad je, navodno, rastrojen izašao iz kuće i ubrzo bacio bombu na njih. Geleri su pogodili svu trojicu radnika HEP-a.

Ozlijeđeni radnici hitno su prebačeni u pakračku bolnicu. Najgore je prošao Darko. M. (52) kojega su komadići bombe pogodili u glavu i trbuh. Utvrđeno je da mu je stanje kritično pa je hitno transportiran u u bolnicu Rebro u Zagrebu.

Po dojavi na mjesto događaja je policija i osigurala šire područje oko mjesta jer se muškarac nakon što je bacio bombu zatvorio u kuću. Ipak je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Pakračani su zgroženi nemilim događajem, ne sjećaju se kada su kada se nešto slično dogodilo u njihovu gradu. Iako nema fasadu, kuća u kojoj živi 71-godišnjak uređena je katnica i na prvi pogled ne može se zaključiti da je vlasnik lošijeg materijalnog stanja. Susjedi su neugodno iznenađeni napadom na radnike jer vlasnika poznaju kao mirnog i miroljubivog čovjeka. Neki su ga, doduše, opisali kao osobu malo teže naravi, ali nikada nisu s njim imali nikakvih problema i nije im ni na kraj pameti da bi mogao napraviti tako nešto. Kazali su da muškarac živi sam jer mu je supruga prije dvije godine umrla. Djeca i brat mu navodno žive u inozemstvu.

Jedan od susjeda je rekao kako je upravo došao u dvorišnu prostoriju nahraniti domaće životinje kad je začuo nekakvu eksploziju. Prije toga vidio sam da su došli radnici HEP-a pa sam u prvi mah pomislio kako su možda nešto radili pa da je kod njih nešto eksplodiralo. Međutim, kada sam izašao iz šupe, vidio sam da je u pitanju nešto drugo i da ima ozlijeđenih – kaaže.

hrvatski šah, komplet


Pretražena kuća bombaša

Pretragom kuće 71.godišnjeg bombaša policija je pronašla još jednu ručnu bombu M-75, osigurač bombe, lovačku pušku i 56 komada streljiva za koje nije imao dozvolu.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim Miloradom A. iz Pakraca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teško ubojstvo u pokušaju, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 71-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog neovlaštenog posjedovanja puške i streljiva koji su pronađeni u pretrazi. Osumnjičeni 71-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, piše MojPortal.

 U HEP-u zgroženi

O napadu se oglasila i Hrvatska elektroprivreda, iz koje su izvijestili da su tri radnika HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektre Križ napadnuta eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu. – Uprave HEP-a d.d. i HEPODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao. Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika – priopćio je HEP. Iz sindikata HEP-a poručili su kako su i prije doživljavali verbalne, pa i fizičke napade na radnike, ali nikada nisu imali slučaj da je netko na njih bacio eksplozivnu napravu. 

HIC.hr
foto:Nikica Puhalo/CropixVijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre