Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama


ADRESAR HRVATA IZVAN RH (2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

21.kolovoza 2015.
ISLAMSKI TERORISTI U BIH
Zastava islamskih terorista istaknuta i u Tuzli

zastava islamskih terorista istaknuta i u Tuzli

Nakon Gornje Maoče zastava islamskih terorista izvješena je i u Tuzli. Krenuo sam u Sarajevo i zaprepastio sam se kada sam vidio crnu zastavu, nalik ISIL-ovoj, dok sam prolazio kroz Tuzlu. Iskreno, nakon što sam to vidio, strah me je bilo dalje putovati i samo sam čekao da dođem do Sarajeva, kazao je za Večernji list čitatelj koji je iz Hrvatske krenuo na put prema Sarajevu i šokirao se vidjevši zastavu koja posljednjih dana ledi krv u žilama.
Čovjek je iz automobila fotografirao prizor i poslao fotografiju na mailom Večernjem listu. Rečeno nam je da ona pripada islamskim teroristima, i to Al-Nusra Fronti. State Department je prošle godine objavio da se među deset najtraženijih terorista svijeta nalazi pripadnik Al-Nusre, i to Nusret Imamović za kojega je State Department objavio da se bori u Siriji i aktivno podupire nasilni ekstremizam. Nažalost, zastave terorističkih organizacija u BiH nisu rijetkost. U veljači ove godine u Gornjoj Maoči zavijorila se zastava ISIL-a, a na pomoćnim objektima istaknuta su i druga obilježja ISIL-a.
Zastava zloglasnih terorista zavijorila se i u Ošvama, selu kod Maglaja o kojemu se pisalo da u njemu zemljišta kupuju radikalni islamisti i osobe bliske vehabijskom pokretu. Prema podacima, najmanje 210 osoba iz BiH otišlo je od 2012. do kraja 2014. na ratišta u Siriji i Iraku, a do sad se vratila 51. ISIL je preko svojih portala, koji su prije nekoliko dana zabranjeni u BiH, ponovno uputio ozbiljne prijetnje građanima.

Prema podacima iz trogodišnjeg istraživanja “Zov rata u Siriji i bosanskohercegovački kontingent stranih boraca”, sarajevskog profesora Vlade Azinovića i islamskog teologa i publiciste Muhameda Jusića, najmanje 210 ljudi iz BiH otišlo je od 2012. do kraja 2014. na ratišta u Siriji i Iraku, a do sad 51 osoba se vratila.

vecernji.ba/hic 


5.veljače.2015.
Zastave Islamske države istaknute i u Gornjoj Maoči nadaleko od Brčkog.

Zastave ISLA u Gornjoj Maoči

Zastava Islamske državae (ISIL) te druga teroristička obilježja istaknuta su u Gornjoj Maoči objavljeno je na internetskoj stranici federalna.ba. Stanovnici ovog sela su skoro deceniju pod istragom policijskih i obavještajnih agencija zbog sumnje da su povezani s terorizmom.

Inače, idući tjedan pred Sudomom BiH počinje suđenje Huseinu Bosniću (Bilal), koji je često boravio u Gornjoj Maoči i koji je nakon odlaska Nuserta Imamovića u Siriju preuzeo funkciju selefijskog pokreta u BiH. Neslužbene procjene govore da je najmanje 150 osoba iz BiH proteklih mjeseci otišlo u Siriju i Irak
i tamo se pridružilo radikalnim islamističkim skupinama, uključujući tu zloglasnu Islamsku državu (ISIL) i Frontu al-Nusra, blisku Al-Qa'idi.

Gornja Maoča se nalazi nedaleko od Brčkog u sjevernoj Bosni nešto više od 20kilometara od hrvatske granice. U ovom selu je već duže vrijeme nastanjena skupina VEHABIJA koja propagira islamsku vjeroispovijed znatno drugačijom od one koju većina žive i čija načela primjenjuje večina pripadnika ove vjere u BiH.


Policija pretražila Gornju Maoču

Nakon dojave policiji da su istaknuta obilježja terorističke organizacije ISIL u gornjoj Maoči policija je stigla u ovo selo i pretražila ga , ISIL-a obilježja nije našla o čemu izdato priopčenje.

"Tijekom poduzetih aktivnosti u Gornjoj Maoči nisu zatečene istaknute zastave ISIL-a, a o rezultatima provedenih provjera izviješteno je Tužiteljstvo BiH", stoji u priopćenju kojega je u Sarajevu objavila Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA). 
Potvrđeno je da su istražitelji te agencije zajedno s pripadnicima policije MUP-a Federacije BiH i Tuzlanske županije poslani u Gornju Maoču nakon što su lokalni mediji prenijeli fotografije na kojima se vide istaknute zastava i druga obilježja terorističke skupine ISIL-a u selu koje slovi za uporište radikalnih islamista u BiH. 
SIPA je objavila da će u koordinaciji s Tužiteljstvom BiH nastaviti daljnje aktivnosti na utvrđivanju svih bitnih činjenica s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja. 

vezana tema:
Više od 1.000 potpisa za ostanak imama Beganovića u Trnovi 

Velika Kladuša: Ponovo napadnut imam koji je osudio vehabije.

Fikret Begić terosist iz BiH kojeg je Hrvatska izručili Austriji vrbovao i obučavao mlade za ratovanje na strani Islamske države u Siriji.
IZVOR:federalna.ba /narod.hr /HIC


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre