Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama


ADRESAR HRVATA
IZVAN RH-
2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

16.listopada 2015.
VRHUNSKE USLUGE, NISKE CIJENE
Dentalni turizam u Bosni i Hercegovini
Vrhunskim uslugama i  niskom cijenama Bosna i Hercegovina  ima šansu kod pacijenata Zapadne  Europe a konkurentna je i susjednoj Hrvatskoj.

dentalni turizam u BiH

Zdravstveni turizam je visoko profitabilna i brzo rastuća industrijska grana u svijetu. Promjena načina življenja i nezdrav stil života uvelike doprinosi brzom razvoju ovog područja koje je iznimno široko i ima neslućene mogućnosti razvoj. Zdravstveni turizam obuhvaća  širok spektar raznih zdravstvenih, stomatoloških, terapeutskih, kozmetičkih te mnogih drugih usluga i zahvata.

Za uspješan razvoj svih oblika zdravstvenog turizma važan je faktor i opremljenost zdravstvenih ustanova te osposobljenost osoblja i kvaliteta njihove usluge što iziskuje velike napore i znatna materijalna ulaganja.
Ne manje važan faktor razvoja je i povezanost ovog oblika turizma s tradicijskim turizmom. Nažalost turistički djelatnici ponegdje još uvijek ne prepoznaju potencijale takve povezanosti pa u svoje programe nedovoljno uključuju raspoloživu ponudu zdravstvenog turizma.


Dentalni turizam u BiH

BiH zdravstveni turizam na niskom je nivou iako postoje veliki potencijali za razvoj raznih oblika.
Ova gospodarska grana sa sobom donosi  nova ulaganja, nova radna  mjesta i jačanje gospodarstva no potrebno je probleme rješavati odgovarajućom zakonskom  regulativom i planovima razvoja u kojima bi važnu ulogu imalo javno -privatno partnerstvo. 

Dentalni turizam kao jedan od segmenata zdravstvenog turizma u BiH, primječuje se, raste ponajprije zahvaljujući entuziazmu individualnih pojedinaca koji ulažu stečeno znanje, iskustvo i novac jer su prepoznali svoju šansu u ovom području.

Ciljana putovanja u druge zemlje radi zdravstvenih usluga sve je prisutnije među populacijom razvijenih zemalja. Razlog su visoke cijene u njihovim domicilnim zemljama zbog kojih se odlučuju da stomatološke ili druge zdravstvene zahvate obavljaju u zemljama gdje su takve usluge jednako kvalitetne a cjene znatno niže.
Prednost obavljanja stomatoloških zahvata u BiH prepoznala je bh dijaspora pa je sve više pacijenata koji ljeti za vrijeme godišnjih dolaze kako bi obavili i određenu stomatološke zahvate.

Dentalne usluge se mogu dobiti diljem Bosne i Hercegovine no značajnu ulogu za inozemne korisnike,
osim kvalitetne usluge i cijene, ima blizina i prometna povezanost te prateći turistički sadržaji. Primjerice Banjaluka je dobro povezana sa zemljema gdje se nalazi veliki broj potencijalnih korisnika poput Hrvatske,Slovenije, Italije,Austrije. Osim toga grad je lijep, bogat je kulturnom, povijesnom i ugostiteljsko-turističkom ponudom pa pacijent može ugodno provesti slobodno vrijeme tijekom obavljanja stomatološkog zahvata.


Cijene dentalnih usluga u BiH


Cijene dentalnih usluga u BiH su znatno jeftinije od onih u Hrvatskoj, Autriji, Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj, Britaniji i šire.
Tako na primjer, proteza cijele vilice, u prosjeku u BiH košta 200 eura  u Hrvatskoj 400 a u Austriji čak 800 eura.
lijep i zdrav osmijeh
keramičke krunice za 
samo 700 kuna 
www.osmijehplus.comStomatološki centar Osmijeh plus


Stomatološki centar Osmijeh plus se nalazi centru Banjaluke. Raspolaže najsuvremenijom opremom i pacijentima pruža vrhunsku uslugu iz oblasti oralne kirurgije, implantologije, estetske stomatologije i stomatološke protetike, parodontologije, dječije i preventivne stomatologije, ortopedije vilica, kao i „Anti Age” usluge. Tim stručnjaka čine specijalisti iz različitih oblasti stomatologije s dugogodišnjim iskustvom u kliničkoj praksi. U samo 24 sata u ovom centru će korisnik dobiti najljepši i najsuvremeniji protetski rad , istiću u centru Osmijeh plus.

Osmijeh plus dentalni turistički paket uključuje savjetovanje, dentalnu uslugu, smještaj u slučaju boravka u gradu tijekom obavljanja stomatološkog zahvata, ugostiteljsko-turističku ponudu i slično.
Pacijenti, nakon obavljenog stomatološkog zahvata, u vrlo kratkom raoku se vračaju zadovoljni svojim svakodnevnim obvezama.

U privlačenju novih korisnika centar Osmijeh plus u marketinškom smislu se koristi vlastitom stranicom na internetu.  Kako kaže narodna poslovica „dobar glas daleko se čuje“ novi pacijenti  u stomatološki centart Osmijeh plus stižu na preporuku starih, sve više ih dolaze iz susjedne Hrvatske gdje su cijene stomatoloških usluga znanto veće.

Upoznajte Banjalukunapisala:Martina Oreč /HICVijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre