HIC
zlanici-srebrnjaci


16.studeni 2020
LOKALNI IZBORI U BiH
Dodikov SNSD izgubio Banjaluku

Milorad Dodik

Kandidat oporbene Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković objavio je u nedjelju kasno navečer pobjedu u utrci za gradonačelnika Banje Luke.

“Ovo je najsretni dan u modernoj povijesti našeg grada”, kazao je Stanivuković na konferenciji za novinstvo u sjedištu stranke proglašavajući pobjedu nad dosadašnjim gradonačelnikom Igorom Radojičićem iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na čijem je čelu Milorad Dodik.


Nisam sretan, tužan sam što smo izgubili Banjaluku na mjestu gradonačelnika rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

“Radojičić je dobro radio posao, nije mi prijatno što smo izgubili Banjaluku”, rekao je Dodik.

Dodik je, kako prenose “Nezavisne novine” rekao da poštuje odluku građana za koju smatra da je greška.

Građani su odlučili i to je tako. SNSD je u odnosu na prošle izbore u Banjaluci rastao. Razočarani smo činjenicom i o tome ćemo razgovarati jer koalicijski partneri nisu igrali korektno” rekao je Dodik dodajući da gubitak Banjaluke za SNSD nije mali udarac. Kada je riječ o ostalim općinama i gradovima, Dodik je rekao da su do sada imali 40 načelnika i gradonačelnika, a da će nakon ovih izbora imati 41.

On je rekao da će broj glasova SNSD-a veći te mu je žao što Mićo Mićić nije pobijedio u Bijeljini. “Ovo su bili fer i korektni izbori i to je najvažnije” rekao je Dodik.

Nelogično je da imamo 60 posto u Banjaluci s koalicionim partnerima, a da je gradonačelnik izgubio.
“Nije fer što je Banjaluka uradila Igoru Radojičiću.

Mi nećemo trpjeti licemjerje. Mi ćemo imati dovoljno glasova da napravimo većinu u gradu. Ako ne bude većine u gradu, neće biti ni na republičkoj razini”, rekao je Dodik. “Ja ću svoje nezadovoljstvo izraziti još većim radom prema Banjaluci”, rekao je on.

“Poraz može biti prilika, a pobjeda može mnoge da zavede u neku zamku, a hoće li ovaj znati izbjeći tu zamku, to ćemo vidjeti. Ja nikome ne prijetim, ja sam čestitao svima koji su pobijedili. Kada smo preuzeli grad ovaj grad je izgledao kao jedna mala proširena čaršija, sada izgleda kao jedan veliki grad”, rekao je Dodik./HMS/

 

 

ramska nošnja

HIC.hr
foto:arhiv

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre