ADRESAR HRVATA
IZVAN RH(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

 

21.travnja 2015.
MEDIJSKI SERVIS
Hercegovački gospodarstvenici osnivaju TV

tv hercegovackih gospodarstvenika

MOSTAR – Hercegovački gospodarstvenici ujedinjeni su u želji napraviti komercijalnu i modernu televiziju sa sjedištem u Mostaru, no u ovoj godini taj projekt najvjerojatnije neće zaživjeti. Njih čak 55 okupilo se oko ideje nazvane Naša TV, a u ponedjeljak 20.travnja u Mostaru je održana i osnivačka skupština društva na kojoj su usvojeni Statut i izglasan Nadzorni odbor. Nakon Skupštine više gospodarstvenika uključenih u ovaj projekt kazalo nam je kako ne žele još uvijek davati izjave jer je projekt u povojima.

Predstavljen videoidentitet

U javnost su, pak, procurile informacije kako je za prve korake sakupljeno oko milijun maraka, a za početak je predviđena proizvodnja oko tri sata programa, dok bi se ostatak vremena reemitirao program i pokrivao kupnjom produkcije.
Jučer je vlasnicima, predstavnicima skupštine, prezentiran videoidentitet Naše TV, emisije, dnevnik, vijesti, špice… Iako rukovodstvo još službeno nije izabrano, spominje se i par imena kada je u pitanju Uprava društva, no kada su u pitanju novinari, urednici i svi ostali koji nose jednu medijsku kuću, nema konkretnih imena, a, čini se, još uvijek ni planova.
Pred vlasnicima Naše TV sada je sudska registracija društva, dobivanje dozvola od RAK-a, osiguranje prostora, nabava tehničke opreme, odabir uredničkog, novinarskog i tehničkog kadra te koncipiranje programske sheme i osmišljavanja TV formata. Iako se pisalo kako je planirano da Naša TV počne s emitiranjem programa na jesen, od nekoliko ljudi uključenih u taj projekt doznajemo kako su za to male šanse budući da se tek sada vidi koliko posla je potrebno da bi se pokrenulo ozbiljno emitiranje programa.

Mnogo ulagača

Posebnu pozornost javnosti ovaj projekt dobio je s obzirom da je iz nekih krugova najavljeno kako će se raditi o televiziji na hrvatskom jeziku koja će biti nadomjestak za hrvatski kanal, za koji se javnost i hrvatski političari bore i ne uspijevaju izboriti godinama. S druge strane, neki od ulagača u Našu TV tvrde kako se radi o komercijalnoj televiziji koja ne bi trebala u prvi plan gurati jednonacionalno. To je projekt gospodarstvenika, a ne političara ili jezičara, mišljenja su jedni, dok druga skupina ulagača smatra kako nacionalni predznak treba postojati. Naša TV svakako bi trebala biti osvježenje za Hercegovinu budući da već duže vrijeme nema ozbiljnog televizijskog projekta na ovim prostorima, no mnogi su već na startu izrazili nepovjerenje prema istom jer će imati čak 55 vlasnika.

izvor:dnevni-list.ba/ hic

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre