ADRESAR HRVATA
IZVAN RH(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

08.lipnja 2015.

ULTRAMARATON U SUSRET PAPI FRANJI U SARAJEVU
Kardinal Puljić primio hrvatske ultramaratonce
Štafetnim trčanjem od Tovarnika do Sarajeva željeli su izraziti počast Papi prigodom njegova dolaska u Sarajevo.

hrvatski ultramaratonci kod kardinala puljica

 

SARAJEVO - U petak, 5. lipnja 2015. nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić ugostio je sudionike i učesnike u organizaciji maratona pod nazivom „U susret hodočasniku mira Svetom Ocu papi Franji", koji je organizirala Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.
Dvanaest ultramaratonaca iz cijele Istočne Hrvatske (iz Osijeka, Gradiške, Đakova, Našica, Slatine...) za 21 čas etapnog, štafetnog trčanja prešli su 277 km od Tovarnika do Sarajeva želji da izraze počast papi Franji prigodom njegova skorog dolaska, ali i da posjete kardinala Puljića. Sudionici ovog maratona već dugi niz godina trče utrku Vukovar-Tovarnik u spomen na vlč. Ivana Burika i 663 mučenika Crkve u Hrvata.

Pred zgradom Ordinarijata vrhbosanskog učesnici maratona, zajedno s kardinalom Puljićem, javili su se uživo za televiziju N1. U prostorijama Ordinarijata kardinal Puljić je na prijemu uz kavu i kolače izrazio dobrodošlicu sudionicima maratona te kazao nekoliko riječi o Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Tom prigodom maratonci su predali kardinalu Puljiću dva primjerka knjige o vlč. Buriku, koji je ubijen na dan proglašenja neovisnosti Republike Hrvatske, 8. listopada 1991., sa željom da jedna od njih bude darovana papi Franji, te dizajnersku majicu sa likom pape Franje, kakve su kao hodočasnici-trkači nosili cijelim putem. Kardinal Puljić darovao je svakom od učesnika svoju knjigu „Moje druge konklave“ koje je tijekom susreta osobno potpisao, te kartu današnje Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini.
Za Katoličku tiskovnu agenciju g. Krešimir Žagar, jedan od učesnika, inače gradonačelnik grada Našica, istaknuo je da je organizacija cijelim putem bila sjajna. „Sigurno smo čuvani cijelim putem, i kroz Hrvatsku, prolaskom kroz granicu i kroz cijelu BiH sve do Sarajeva, stvarno smo bili i sigurno se osjećali, ali i spremno istrčali sve dionice“, kazao je g. Žagar. (kta /hic)

 

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre