Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

 

26.lipnja 2015.
GOVOR MRŽNJE
Suljagić: Kad Ivan ode u Chicago, NDH će dobiti svog prvog diplomatu nakon 1945.

Emir suljagic na twitteru napao Ivana Šušnjara

Ivan Šušnjar još je jedan u Sarajevu nepoćudnih Hrvata. No, granicu dobrog ukusa definitivno je prešao Emir Suljagić na svom Twitter nalogu gdje je Šušnjara nazvao ustašom. Posredno je tim imenom počastio i ostale Hrvate koji ne trpe velikobošnjačko-bosanski nacionalizam.


U otvoren govor mržnje upustio se Emir Suljagić, član političke stranke Demokratska fronta na svom je Twitter profilu komentirajući imenovanje Ivana Šušnjara, osnivača, vlasnika i glavnog urednika Poskok.info portala, na dužnost konzula u Generalni konzulat BiH u Chicagu rekao kako će ustaška Nezavisna država Hrvatska (NDH) dobiti svoga prvog diplomatu nakon 1945.

U grubom pokušaju diskreditacije, izravno je Šušnjaru imenovao pobornikom fašističkog režima. Takav diskurs u javnosti jednostavno ne priliči političaru koji je k tomu i zamjenik ministra u Vijeću ministara BiH. Suljagić je dakle  plaćen u Vijeću ministara od svih nas, uključujući i Šušnjara, te bi morao prema svojim sugrađanim govoriti s bar malo poštovanja, kućnog odgoja. No, odsustvo bilo kakvog poštovanja prema bilo komu jedna je od glavnih odlika nositelja velikobošnjačko-bosanske politike, prenosi hms.ba

Inače, ovo je samo nastavak hajke na Šušnjara otkad se saznalo da ide u diplomatske vode. Prvo su Nezavisne novine objavile članak u kojem su ga pokušali diskreditirati zbog stručne spreme i radnog iskustva, a potom su priču preuzeli sarajevski mediji. Stvar je kulminirala u srijedu otvorenim pismom Veleposlanstvu SAD-a u Sarajevu u kojem se traži da mu Amerika uskrati gostoprimstvo.

Pri tom je argumentacija koja se koristi protiv Šušnjara zapravo sva na tragu Suljagićeve – najobičniji napadi ”ad hominem” jer im se Šušnjar jednostavno ne sviđa. Ni on, ni njegovi stavovi.

Neprihvatljivo im je što Šušnjar upozorava na tragediju u koju ”fenomeni Komšić” vode ovu zemlju ili na činjenicu da se Hrvatima oduzima suverenitet i politička konstitutivnost.

Nije Šušnjar kriv što je Zlatko Lagumdžija zajedno s veleposlanstvima nekih zemalja odlučio nametnuti Komšića Hrvatima, a potom i platformašku Vladu FBiH. Nije Šušnjar kriv što se iz Sarajeva ”mrškaju” premijeri i predsjednici susjednih zemalja. Nije Šušnjar taj koji promijenio nacionanost kako bi se dokopao dobro plaćenog radnog mjesta, niti je paljevinama pokušao pripremiti javnost na možda i nasilan pokušaj ukidanja županija. Nije on taj koji je uništio javna poduzeća od vitalnog ekonomskog  interesa za Hrvate pri tom isisavajući novac u većinski bošnjačka područja. Naposljetku, nije ni svojim šovinističkim politikama Hrvate gurnuo u jednostranačje.

Naravno, sve je to krimen tzv. ljevice čiji nositelji Suljagić i DF.

Šušnjar je, pak, kriv jer je stvari nazivao pravim imenom i pribjegavao satiri (koja je, istina, nekad nekomu mogla izgledati neukusnom)  kako bi se čuli argumenti koji dokazuju da se Hrvatima kao političkom narodu oduzimaju ustavna prava, a ekonomski izrabljuje.

Zbog toga nije dobio atest ”građanskog Sarajeva” kao prihvatljiv.

S druge strane, tko podržava njihov nacionalizam i te kako je prihvatljiv. Štoviše, ima velike šanse postati predsjednik tzv. ljevičarske stranke. Nije čak bitno ni ako je riječ o HSP-ovcima, nemušto zakamufliranim sljedbenicima upravo one politike koju Suljagić preko Šušnjara podlo potura svim nacionalno osviještenim Hrvatima i koji su biste Ante Pavelića držali u uredima.

(HMS/hic)Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre