ADRESAR HRVATA IZVAN RH (2700 adres
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr


15.travnja 2015.
ROGRAM POSJETA
Papa Franjo stiže u državnički posjet Sarajevu 6.lipnja

papa Franjo

SARAJEVO:Tri organizacijska odbora objavila su program pohoda pape Franje u BiH 6. lipnja ove godine. O tome su na tiskovnoj konferenciji jučer govorili predstavnici: Apostolske nuncijature u BiH, apostolski nuncij mons. Luigi Pezzuto, državnog Organizacijskog odbora za doček Svetog Oca pape Franje, tajnica Odbora Tonka Krešić, savjetnica člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, i predstavnik crkvenog Organizacijskog odbora, predsjednik, kardinal Vinko Puljić. Papa Franjo će, prema programu svog boravka u BiH, od trenutka slijetanja u sarajevsku zračnu luku do polaska prema Rimu u glavnom gradu BiH provesti točno 11 sati.


službena stranica Papinog posjeta www.papa.baProgram posjeta

6. lipnja 7.30 : papa Franjo će zrakoplovom iz Rima poletjeti a u sarajevsku zračnu luku trebao bi sletjeti u 9 sati gdje je predviđen službeni doček.
6.lipnja 9,30 sati:Ceremonija dobrodošlice na trgu ispred Predsjedništva BiH,
6.lipnja u 10,10 sati: kurtoazni posjet Predsjedništvu a nakon toga Papa će se susreti s bh. vlastima
6.lipnja u 11,00 sati : na stadionu Koševo Papa će predvodit misno slavlje.
6.lipnja u 13.15 sati : susret i ručak s biskupima Bosne i Hercegovine i Papinom pratnjom u Apostolskoj nuncijaturi.
6.lipnja u 16.20 sati: na programu je susret sa svećenicima redovnicima, redovnicima, sjemeništarcima i bogoslovima u sarajevskoj katedrali.
6.lipnja u 17.30 sati: održat će se ekumenski i međureligijski susret u Međunarodnom franjevačkom studentskom centru.
6.lipnja u 18,30 sati: Posljednja točka Papina apostolskog pohoda Sarajevu je susret s mladima u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II., 
6.lipnja u 19.45 sati: oproštajna svečanost u međunarodnoj zračnoj luci u Sarajevu. Zrakoplov s Papom poletjet će iz sarajevske zračne luke u 20 sati a dolazak u rimsku zračnu luku Ciampino je u 21.20 sati.


Veliki interes izvan BiH

Apostolski nuncij mons. Luigi Pezzuto kazao je kako je konačno definiran cjelodnevni program Papina pohoda BiH i Sarajevu, te je naglasio da Sveti Otac dolazi s porukom mira, što je i temelj svih njegovih putovanja.
" Sveti Otac želi se upoznati s tim kako i ostale vjere žive u BiH jer mu je poznato da dolazi u europski Jeruzalem", kazao je nuncij Pezzuto.
Tajnica Odbora Tonka Krešić podsjetila je kako je ovo prvi državnički posjet jednog pape BiH, s obzirom da su dva prethodna posjeta bila pastoralnog karaktera. Prema njezinim riječima, rok za akreditiranje novinara je od 27. travnja do zaključno s 15. svibnjem, a nakon toga se više nitko neće moći akreditirati.

Kardinal Puljić je kazao kako za dolazak Pape u Sarajevo vlada ogroman interes ne samo u BiH, već i izvan granica, prvenstveno iz Republike Hrvatske. Imamo veliki broj zahtjeva za dolazak i iz Italije, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Austrije, kazao je kardinal Puljić te dodao kako na stadionu Koševo očekuje između 70 i 80 tisuća hodočasnika te nekoliko tisuća i izvan stadiona gdje će se sveta misa moći pratiti na videozidu. Kada je u pitanju sigurnost Papina posjeta, kardinal Puljić je kazao da nema zabrinjavajućih naznaka u tom pogledu. Inače, cijeli posjet pape Franje snimat će BHT1, a očekuje se dolazak oko 400 novinara.


 

izvor:vecernji.hr/ika/hic

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre