Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 


3.veljače 2015.
PAPINSKI POHOD
Papa Franjo najavio posjet Bosni i Hercegovini
papa Franjo

Tijekom molitve u nedjelju na Trgu svetog Petra papa Franjo je sa svog balkona najavio posjet Sarajevu
6. lipnja kako bi molio i propovijedao o miru i međureligijskom dijalogu.
" Draga braćo i sestre, želim vam objaviti da ću u subotu, 6. lipnja, doći u Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine" poručio je Papa, rekavši kako će moliti za mir i međureligijski dijalog, javlja Chatolic World Report. "Već sad vas molim da molite da moj posjet tim dragim ljudima bude ohrabrenje katoličkim vjernicima, da posije dobro i da pridonese učvršćenju bratstva i mira, međuvjerskog dijaloga i prijateljstva", rekao je Papa.

Ovo je drugi posjet pape Sarajevu, u travnju 1997. posjetio ga je papa Ivan Pavao II koji je tada bio već narušena zdravlja. Tijekom duge mise održane na otvorenom poljski je papa pozvao na izmirenje i na oprost.

Papa Franjo u posjet Sarajevu pozvan je još prošle godine tijekom obilježavanja stogodišnjice ubojstva Franja Ferdinanda, događaja koji je bio povod početku Prvoga svjetskog rata. To će biti njegovo drugo putovanje u jednu balkansku zemlju, s obzirom na to da je u rujnu prošle godine posjetio Albaniju.

Nakon turneje u siječnju po Šri Lanki i Filipinima u srpnju će posjetiti Ekvador, Boliviju i Paragvaj, a u rujnu Sjedinjene Države. Izrazio je i želju da krajem godine posjeti Srednjoafričku Republiku i Ugandu.


Pohod pape Franje BiH ohrabrenje za Crkvu i zemlju

Najavljeni pohod pape Franje Bosni i Hercegovini prestavlja veliko ohrabrenje za mjesnu Crkvu ali će ujedno biti iznimno značajni poticaj za tu zemlju jer će na nju ponovo usmjeriti pozornost cijelog svijeta, kazao je u nedjelju Hini glavni tajnik Biskupske konferencije BiH mons. Ivo Tomašević.

"Vijest o dolasku Svetog Oca velika je radost za Crkvu u BiH ali i za cijeli hrvatski narod koji u njoj živi. Vjerujem da tu radost dijele i svi drugi ljudi dobre volje", izjavio je mons. Tomašević komentirajući najavu papina dolaska u BiH 6. lipnja.

Tomašević je istaknuo kako pohod pape Franje ima nemjerljivi značaj jer će BiH stoga biti u molitvama svih katolika diljem svijeta.

Točan program papina posjeta BiH još nije poznat no glavni tajnik Biskupske konferencije BiH ne dvoji kako će Sveti otac svojim dolaskom u tu zemlju ponovo potaknuti zanimanje cijelog svijeta za ono što se u njoj zbiva i za sve probleme s kojima se i danas susreće.

"Mi u Crkvi vjerujemo da će to pomoći poticanju svega onoga što je ovdje dobro", kazao je Tomašević.

Vijest o pohodu pape Franje svi elektronički mediji u BiH u nedjelju su objavili kao udarnu ističući kako će to biti veliki događaj za cijelu zemlju, posebice s obzirom na ugled kojega Sveti Otac ima kao i na poštovanje koje mu se ukazuje zbog njegova djelovanja. Papa Ivan Pavao II BiH je posjetio dva puta.IZVOR:vecernji.hr/dnevnik.hr

HIC

 
HIC-oglas
Adresar Hrvata izvan RH


ADRESAR HRVATA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE
, naručite
512 stranica, 2700 rijetko dostupnih adresa

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre