ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (tiskani)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
Hrvatski iseljenički adresar


Glogoški i Klemm01.lipnja 2015.
NAKON SASTANKA S PREMIJEROM MILANOVIĆEM
Glogški: šator u Savskoj ostaje , prosvjed se nastavlja ali najvažnije je da se razgovor nastavlja.

ZAGREB: Po izlasku sa današnjeg sastanka s premijerom Milanovićem i ministrima Matićem i Kotromanovićem,  Đuro Glogoški obratio se novinarima, a na pitanje nastavlja li se prosvjed, odgovorio je: ''Šator ostaje u Savskoj.''

Nama je izuzetno drago da je premijer imao razumijevanja i primio nas na sastanak. Nezadovoljni smo što nam ministar Matić nije dao nijedan konkretan odgovor, no najvažnije je da će se razgovori nastaviti, kazao je Glogoški.

Na pitanje zašto braniteljska delegacija nije spominjala svoja dva najvažnija zahtjeva, ona o smjeni Matića i donošenju ustavnog zakona, Glogoški je rekao da odluku o smjeni svog ministra treba donijeti premijer, a oni su mu iznijeli argumente zašto do toga treba doći.

Što se tiče ustavnog zakona, kazali su da je to tema za druge sastanke: prvi u nizu dogovoren je idućeg ponedjeljka u 10 sati, kada će u društvu premijera i ministara Matića i Kotromanovića biti i predstavnici braniteljskih udruga na državnoj razini. Na pitanje novinara vezano uz njihov zahtjev da premijer prokomentira nazivanje branitelja teroristima i barbarima, Glogoški i Klemm izrazili su žaljenje što se od toga nije ogradio, iako je rekao kako on to nije izjavio.

Međutim, kazao je Glogoški, o tome su govorili predsjednik Sabora i ministar branitelja. Na pitanje zašto su na sastanak u Vladi stigli u vojnim odorama, Glogoški je odgovorio da je za njih prijam kod premijera svečana prigoda te je njima ponos nositi svečanu odoru Hrvatske vojske i policije.Ministar Matić nakon sastanka


Nakon izlaska sa sastanka iz Banskih dvora ministar branitelja Predrag Matić rekao je da je sastanak bio izrazito emotivan te da stvarnih razloga za ovako dugotrajan prosvjed nema.
Sve ovo što su rekli danas rješivo je. Zadovoljan sam što danas nije ponovno tražena moja smjena. I tako ću otići čim mi završi mandat, rekao je ministar.

Na pitanje novinara komentirao je i dolazak predstavnika branitelja u odorama.

Mogli smo i ja i Kotromanović doći u odorama, možda bismo imali više odličja, rekao je Matić te dodao
da nakon mandata "s njima neće imati nikakvog posla".


vecernji.hr/hic

 

 

 

 

 

vezano za temu


Klem i Glogoški postigli dogovor s policijom, branitelji se povlaće s Markova 
Trga u Savsku 66 a u ponedjeljak se očekuje razgovor s premijerom Milanovićem.


Otvoreno pismo Milanoviću

više o ovoj temi: branitelji Savska 66

 

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre