ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (tiskani)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
Hrvatski iseljenički adresar


16.lipnja 2015.
ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA
Glogoški: Prosvjed u Savskoj 66 se nastavlja, branitelji ne odustaju od svojih zahtijeva

Branitelji iz Savske 66 održali presicu

ZAGREB: Nakon što su branitelji koji već 240 dana prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u protekla dva dana održali dva sastanka s premijerom Zoranom Milanovićem i ministrom branitelja Predragom Matićem, danas su de facto odlučili kako se takva vrsta pregovora prekida na neodređeno vrijeme.

Epilog presice u Savskoj 66 koji je održan nakon što su se sastali predstavnici braniteljskih udruga na nacionalnoj razini zapravo jeveliki korak unazad nakon dva koraka unaprijed. Naime, branitelji se po svemu sudeći vraćaju na svoje početne pozicije i kažu da će svoje zahtjeve rješavati kroz Zakon o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

– Još jednom ćemo premijeru Zoranu Milanoviću uputiti sve naše probleme kako bi naše zahtjeve mogao nadležnima uputiti na razmatranje. Žao mi je što premijer nije prepoznao da branitelji rade na zakonu. Šaljemo poruku svima nadležnim institucijama da ćemo i dalje raditi na njemu te ćemo ga do kraja mjeseca uputiti saborskom odboru za ratne veterane. Pregovori se ne prekidaju, nastavljamo. Od naših zahtjeva ne odustajemo te ostajemo ovdje do daljnjega kazao je predsjednik udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški.

On je prijedlog o formiranju radnih skupina koji je načelno dogovoren na prošlotjednom sastanku nazvao greškom. Stoga zaključujemo da radne skupine u kojima bi sjedili predstavnici Ministarstva branitelja i branitelja koji prosvjeduju neće ni biti formirane.

Na pitanje prekidaju li se pregovori, Glogoški je rekao ne, nego da se nastavljaju tamo gdje su započeti u 12. mjesecu. Dakle, kroz rad u Odboru za ratne veterane i kroz radnu skupinu pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. Rekao je i da dva razgovora koja su imali s premijerom nisu bila besmislena i da su ga na tim sastancima obavijestili o svim problemima.  Izjavio je i kako će dopis koje će poslati premijeru sadržavati zapisnik sa sastanaka kako bi se vidjelo što je na njima govorio.

Kazao je i da Vlada može odmah učiniti nešto po pitanju hrvatskih branitelja svojim uredbama, na primjer rekao je da uredbe mogu riješiti problem nezaposlenih hrvatskih branitelja koji imaju zdravstvene probleme. Također, smatra da odredbe mogu zaustaviti razdvajanje braniteljske mirovine i one po posebnim propisu, jer bi to trebalo stupiti na snagu od prvog srpnja.

Glogoški je izjavio i kako je upućen prijedlog da se prostor ispred Ministarstva branitelja proglasi trgom Nevenke Topalušić. Na pitanje je li zakon na kojem rade ustavni zakon, Glogoški je rekao kako ''rade na zakonu koji bi riješio njihove probleme''.

Na kraju konferencije Glogoški je kazao da osuđuju događanja na Poljudu."Treba oštro kazniti onoga tko je to napravio" rekao je.
(vecernji.hr/hic )


ostale vezane objave


DRUGI SASTANAK: Nema zaključaka na 2.sastanku s Vladinim predstvnicima

PRVI SASTANAK: Sastanak protekao u pomirbenom tonu, zaključaka nije bilo.


Klem i Glogoški postigli dogovor s policijom, branitelji se povlaće s Markova 
Trga u Savsku 66 a u ponedjeljak se očekuje razgovor s premijerom Milanovićem.


Na Markovom trgu branitelji iz Savske 66 s radnicima RIZ-a i Imunološkog zavoda.

Otvoreno pismo Milanoviću

više o ovoj temi: branitelji Savska 66

 

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre