ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (tiskani)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
Hrvatski iseljenički adresar


08.lipnja 2015.
BRANITELJI ODRŽALI DRUGI SASTANAK S PREMIJERO
Nema zaključaka osim da se suradnja nastavlja po radnim skupinama; Glogoški u tim skupinama ne želi Matića.
Glogoški i premijer Milanović na drugom sastanku


ZAGREB: Sastanak u Ministarstvu branitelja koji je zakazan danas u 9.30 završio je. Kako je izjavio predsjednik Udruge stopostotnih vojnih invalida Đuro Glogoški, ništa nije dogovoreno osim da će se nastaviti suradnja po skupinama. 

Glogoški kaže kako su spremni nastaviti razgovor, ali da ministar Matić ne može biti nositelj tih pregovora. To nije ultimatum, ali nakon 232 dana prosvjeda ne možemo pregovarati s istim pregovaračem, rekao je Glogoški.

Branitelji su nezadovoljni i time što predsjednik Vlade ne želi razgovarati o onima koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku.

Ministar Matić rekao je kako je razgovor bio dug i iscrpljujuć. Oko tridesetak branitelja iznosilo je svoje probleme i primjedbe od kojih neke sežu i u godine odmah nakon rata, dodao je ministar. Rekao je kako se ispričava svima koji smatraju da ih je nečim uvrijedio, ali i da bi se mnogi trebali ispričati, ako ne njemu, onda barem njegovoj obitelji, zbog silnih uvreda i prijetnji kojima je bio izložen posljednjih mjeseci. 

Iako je bilo najavljeno da će premijer Zoran Milanović sudjelovati samo na početku razgovora u Ministarstvu branitelja, zadržao se puna dva sata. Po izlasku sa sastanka samo je kratko komentirao da je sve OK i kako vjeruje u postizanje dogovora. 

 

Kako se neslužbeno doznaje od pojedinih branitelja koji su ranije napustili sastanak, rasprava je na trenutke bila prilično žustra. Premijer je obećao da će riješiti sve materijalne probleme stopostotnih ratnih vojnih invalida. 

Na pitanje branitelja kako je moguće da na područjima koja su nekada bila okupirana, pojedinci dobivaju mirovine iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a bili su pripadnici agresorske vojske, premijer je odgovorio da o tome nema saznanja. 

Upitan je i što je s otkazima braniteljima koji rade u javnim poduzećima. Dogovoreno je da će se sva otvorena pitanja rješavati i u okviru radnih skupina koje će biti zajednički oformljene. 
Današnjem sastanku uz predstavnike branitelja prosvjednika nazočilo je i 30-ak predstavnika braniteljskih udruga na državnoj razini.

Premijer Milanović došao je nešto prije 10 sati u zgradu Ministarstva branitelja. Izjavio je da se danas možda neće postići dogovor, ali će sigurno idućih dana. Milanović se rukovao s prosvjednicima, a jedan pripadnik Udruge specijalne policije odbio mu je pružiti ruku.

Inače, na prvom sastanku predstavnici prosvjedničkih vođa iznijeli su predsjedniku Vlade i ministrima svoje probleme poput izdvajanja dijela branitelja iz sustava resornog ministarstva u ministarstvo socijalne skrbi, zatim pitanje mirovina pripadnika HVO-a, popisa pripadnika agresorskih postrojba i slično. izvor:hrt/hic

 

 

 


 

100 posto za hrvatsku

 

 

vezano za temu

Sastanak protekao u pomirbenom tonu, zaključaka nije bilo.


Klem i Glogoški postigli dogovor s policijom, branitelji se povlaće s Markova 
Trga u Savsku 66 a u ponedjeljak se očekuje razgovor s premijerom Milanovićem.


Na Markovom trgu branitelji iz Savske 66 s radnicima RIZ-a i Imunološkog zavoda.

Otvoreno pismo Milanoviću

više o ovoj temi: branitelji Savska 66

 

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre