Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

ADRESAR HRVATA IZVAN RH (27000adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr16.veljače 2015.
INAUGURACIJA
Čestitke hrvatskoj predsjednici povodom inauguracije


Prisega Kolinde Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović, hrvatska predsjednica svoj inauguracijski govor završila je citatom:
 'Vjerujem u te zemljo moja Hrvatska!'


slika: Kolinda Grabar Kitarović, na putu do Markovog trga uoči inauguracije

Inauguracijski govor pogledajte OVDJE


Čestitka kardinala Bozanića

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić svoju čestitku uputio je u petak 13.veljače predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović u povodu nedjeljne inauguracije na kojoj će ga, zbog njegovih kardinalskih obveza u Rimu, zastupati pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško. Kardinal Bozanić je u čestitki, uz ostalo, istaknuo da predsjednica Grabar-Kitarović preuzima visoku državnu službu u vremenu znakovitih promjena i izazova u hrvatskom narodu te u tom smislu njen izbor za predsjednicu predstavlja novi početak za hrvatsku naciju.

Preuzimanje visoke i časne službe!

Cijenjena gospođo Predsjednice Republike Hrvatske!

Zbog Konzistorija u Rimu, na koji je papa Franjo pozvao sve kardinale i događaja koji su s njim povezani a koji su ranije zakazani, nažalost neću se moći odazvati na svečanost inauguracije Vaše predsjedničke službe. Zahvaljujući na ljubaznom pozivu, čestitam Vam preuzimanje visoke i časne službe predsjednice Republike Hrvatske. Na inauguraciji zastupat će me Mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Za promicanje zajedništva!

Poštovana gospođo Predsjednice, preuzimate visoku državnu službu u vremenu znakovitih promjena i izazova u hrvatskom narodu. U tom smislu izbor Predsjednice Republike Hrvatske predstavlja novi početak za hrvatsku naciju. Potrebno je kolektivno odgovoriti na  odlučujuće pitanje: kako nastaviti živjeti kao nacija. Želim Vam obilje državničke mudrosti kako biste mogli vratiti povjerenje Hrvatskoj, vraćajući povjerenje hrvatskim državljanima. Hrvatskoj je potrebna predsjednica koja će dati novi poticaj u promicanju nacionalnog zajedništva, istinskog domoljublja, političkog kredibiliteta i učinkovitosti hrvatskog pravosuđa.

Politička i društvena obnova Domovine!

Crkva cijeni službu onih koji se, prihvaćajući teret odgovornosti, posvećuju dobru države i služenju ljudima. Svjesni smo da Vaša služba traži nesebičnost i odvažnost u prilikama koje zahtijevaju obnovu političkog i društvenog poretka u našoj Domovini. Stoga kao vjernici molitvom pratimo Vašu odgovornu službu.

Neka Vas u životu i službi koju započinjete uvijek prati zagovor Presvete Bogorodice Marije, najvjernije odvjetnice Hrvatske i blaženog Alojzija Stepinca, svjedoka čiste savjesti, čiji blagdan danas slavimo.

S poštovanjem,
Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački

izvor :preuzeto s interenetske stranice kolinda.hr /HIC


Čestitka Ličana iz Stuttgarta

Sa održane Ličke večeri u Stuttgartu u subotu 14.veljače upućena je čestitka hrvatskoj predsjednici, Grabar Kitarović u kojoj stoji.

"Šaljemo Vam srdačnu čestitku povodom Vaše inauguracije za predsjednicu Republike Hrvatske -Naše domovine.
Radujemo se što je 92 posto glasova iz iseljeništva dato Vama,jer smo uvjereni da se svim srcem i znanjem želite založiti za bolju Hrvatsku, Hrvatsku proizvodnje, zaposlenja i cjelokupnog napretka.

Vi ste cijenjena Predsjednice, u svojoj izbornoj kampanji otvorili nove stranice hravatske nacionalne, gospodarske i socijalne politike čime postajete predsjednica moderne i napredne Hrvatske.
Mi se nadamo da ćete pokrenuti i sva druga pitanja našeg zajedništva domovinske i iseljene Hrvatske.U tom smislu neka Vam je sretna ruka kao naše predsjednice i vladarice svih Hrvata.
Mi se ponosimo s Vama, da ste kao žena dobila povjerenje većine svih glasača !To je znak otvorenosti Hrvatske za ravnopravnost svih ljudi u našoj zemlji"
stoji u čestitki koju potpisuju
Dragan Bolješić
Tomislav kolak i
Petar Hinić
Stuttgart, 14.veljače 2015.

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre