HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri01.ožujka 2019.
TEŽAK ZLOČIN NA PAGU
Otac bacio četvoro svoje djece s prvog kata obiteljske kuće

Josip Rođak

U četvrtak rano ujutro Josip Rođak (54) s prvog je kata obiteljske kuće u Pagu izvukao je iz kreveta svoje četvordo djece u dobi 3, 5, 7 i 8 godina i bacio ih s balkona. Djeca su prebačena u bolnicu u Zadara a muškarac je priveden na ispitivanje.

Monstruma, koji je tim jezivim činom dokazao da nema baš ništa s časnom titulom oca, tereti se za četverostruki pokušaj teškog ubojstva, za što je predviđena zatvorska kazna od 15 do 40 godina.

Troje djece na liječenju je u zadarskoj bolnici, dvoje u dobi od 3 i 5 godina su na intenzivnoj njezi, a osmogodišnju djevojčicu danas čeka operacija. Najteže ozlijeđeno dijete, sedmogodišnja djevojčica, sinoć je oko 20.45 sanitetskim vozilom prevezena u KBC Zagreb. Ima brojne ozljede glave i prsnog koša i na mehaničkoj je ventilaciji.


Obitelj pod nadzorom Centra za socijalnu skrb

Zlodjelo koje se dogodilo na Pagu potreslo je cijelu zemlju. Riječ je o zapuštenoj obitelji, a majka nije prijavljivala supruga zbog obiteljskog nasilja. Obitelj je bila pod nadzorom zadarskog Centra za socijalnu skrb, iz kojeg tvrde da nikada ništa nije upućivalo na ovakav tragični događaj.

Kako piše 24sata Rođak zadnjih desetak godina živi na Pagu. Radio je u kampu u Šimunima, a žena je bila kod kuće i brinula za djecu. Majka je s tom djecom hodala u svako doba dana i noći i po kiši i po buri gradom. Svi smo uvijek komentirali da su neobični i da u toj obitelji nešto nije uredu. Zgroženi smo - priča nam susjeda.

Jedan od bivšig zaposlenika kampa gdje je Rođak radio ispričao je kako su ga svi zvali Joka. Njegova žena je, kaže, znala dolaziti u kamp u disko i napiti se. Zbog nedoličnog ponašanja zabranili su joj ulaz u kamp. Žena ima i kćer od 18 godina iz prvog braka koja joj je oduzeta i živi u Rijeci, doznaje se od susjeda.U trenutku incidenta u kući je bila i majka djece. Ona je navodno htjela ići s djecom u bolnicu, ali policija joj nije dala te su je vratili kući (24sata.hr)
hrt / HIC.hr
foto:hrt