HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri11.siječnja 2019.
CRNA KRONIKA
Požar u Hidroelektrani Dubrovnik, pronađena dva mrtva tijela za trećim se traga

HE Dubrovnik

U požaru koji je u četvrtak ujutro oko 9 sati izbio u Hidroelektrani Dubrovnik šest osoba lakše je ozlijeđeno, od čega je troje prevezeno u dubrovačku bolnicu. Tri su osobe tada nestale. Oko 14 sati ronioci Javne vatrogasne postrojbe u odvodnom kanalu Hidroelektrane Dubrovnik, koji spaja centar hidrocentrale s morem pronašli su tijelo prvog stradalog. Tijelo drugog stradalog pronađeno je u večernjim satima oko 21.50 moru na predjelu Ključice kod Cavtata pronađeno a potraga za trećim nestalim radnikom se nastavlja.

Požar u Platu kod Dubrovnika buknuo je u tunelu dugačkom oko 500 metara. Očevid požarišta slijedi po završetku potrage, a obavit će ga vještaci MUP-ova Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić uz potporu protupožarnog inspektora dubrovačke policije.


Tri su osobe tada nestale, a oko 14 sati ronioci Javne vatrogasne postrojbe u odvodnom kanalu Hidroelektrane Dubrovnik, koji spaja centar hidrocentrale s morem, pronašli su tijelo prvog nestalog, a oko 21.50 U


Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević rekao je kako je sve ukazivalo da su trojica djelatnika, koji nisu uspjeli izaći iz HE, pred vatrenom stihijom skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal, zbog čega je on i bio fokus pretraživanja.

Načelnik Pavličević novinarima je rekao i da su zaposlenici hidrocentrale bili obučeni kako postupati u slučaju izvanrednih situacija.

- Postoje razni planovi evakuacija i zaštitna oprema. Utvrđeno je da pojedini dijelovi zaštitne opreme nedostaju, što znači da su oni uzeli tu opremu i da se njome koriste. Naravno, pitanje je koliko je zaštitna oprema mogla pomoći u ovakvoj situaciji, naglasio je.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić rekao je da su trojica lakše ozlijeđenih djelatnika dovezeni u bolnicu jer su se nagutali dima te su izvan životne opasnosti.

Na gašenju požara koji je lokaliziran oko 13 sati sudjelovali su vatrogasci JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-ovi Konavle i Župa dubrovačka te DIP Dubrovnik.

Uzrok požara, koji je nastao na samom kraju tunela dugačkog oko 500 metara, još uvijek je nepoznat.


hrt / HIC.hr
foto: