HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri
26.listopada 2018.
AUTOMAFIJA
U napadu kradljivaca auta u Sarajevu poginula dva policajaca

automafija , Sarajevo

Policajac koji je teško ozlijeđen u napadu kradljivaca automobila u Sarajevu umro je u sarajevskom Kliničkom centru. Informacija je potvrđena za HRT iz bolnice. U tijeku je potraga za napadačima u koju su uključene sve policijske agencije u BiH s helikopterima.

Postoje opravdane indicije da se radi o članovima automafije s pdručja Republike Srpske, kazao je premijer Sarajevske županije Adem Zolj. U tijeku je policijska potraga u kojoj sudjeluju policijske agencije obaju entiteta i državna policijska agencija. Na raspolaganje su stavljeni i helikopteri federalnog mupa te mupa republike srpske. Napadnuti su iskusni policajci s 20-ak godina iskustva. Način napada govori  da se radi o vrlo agresivnim počiniteljima, javlja novinarka HRT-a Špela Cvitković Iličić.


Podsjetimo, dva policajca naišli su na kradljivce u sarajevskom naselju Alipašino polje prilikom same krađe automobila krapinskih registarskih oznaka. Nisu stigli uključiti rotirke, izaći iz vozila i upozoriti počinitelje. Zločinci su odmah počeli pucati po njima dok su još bili u vozilu. Jedan policijac odmah je preminuo, a drugi je nakon velike i duge borbe liječnika za njegov život ipak podlegao ozljedama.

Pretpostavlja se kako su pljačkaši stigli u Sarajevo s područja Republike Srpske kamo su i pobjegli nakon pucnjave.

Naselje je blokirano do daljnjeg. Iako je u medije procurila informacija da je drugi policajac podlegao ranama, ona je uskoro povučena te je naglašeno da je policajac trenutačno u komi i da ga se moralo reanimirati. No, nažalost, kasnije je ipak preminuo.


Policija objavila detalje

Vlada sarajevske županije održala je hitnu sjednicu zbog ubojstva jednoga i teškoga ranjavanja drugog policajca. Postoje opravdane indicije da su napadači pripadnici auto-mafije s područja Republike Srpske, kazao premijer Sarajevske županije Adem Zolj.

Poduzimaju se sve mjere od strane županijskoga MUP-a da se počinitelji pronađu. MUP Sarajevske županije surađuje u ovoj istrazi s državnim i federalnim policijskim agencijama te MUP-om Republike Srpske.

SDP BiH tražio je razmatranje proglašenja izvanrednog stanja u Sarajevskoj županiji, odnosno kantonu. Premijer Zolj kazao je da za time nema potrebe, da je sve pod nadzorom te pozvao na smirenost.

Mirsad Hadžiabdić, predsjednik Sindikata MUP-a KS rekao je kako je ovo četvrti  brutalni napad na njihove policijske službenike u poslijeratnom razdoblju.

"Sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini tragaju za pljačkašima koji su u petak ujutro u Sarajevu ubili jednog policajca a drugog teško ranili i poduzete su sve mjere kako bi se počinitelji tog zločina što prije identificirali i uhitili", izjavio je tijekom dana zapovjednik sarajevske policije Mevludin Halilović.


hrt.hr/ HIC.hr
foto:hrt